fbpx

Alle PlayStation VR2 launch games getest – deel 1

PlayStation VR2 reviews

Sony heeft een hele rits PS VR2 launch games in zijn store gedropt. Zowel opgeblonken klassiekers als gloednieuwe titels. Maar welke games koop je het beste voor je PS5-headset? En welke miskleunen moet je vermijden? Hier het tweede deel van onze PS VR2-review-tsunami!
Deel 2 van onze PlayStation VR2 reviews vind je hier.
Deel 3 van onze PlayStation VR2 reviews vind je hier.
• De hardware review van de PlayStation VR2 vind je hier.


Horizon call of the mountai review


Horizon: Call of the Mountain

Prijs: €69,99

Hét vlaggenschip van de PS VR2 die je moet gespeeld hebben. Ontwikkelaar Guerrilla en Firesprite tonen in deze VR-spinoff wat de nieuwe VR-headset voor PS5 in zijn mars heeft. Een technisch hoogstandje en visueel verbluffend, al blijven we op gameplayvlak toch op onze honger zitten. De gevechten met de kolossale robotdino’s zijn intens en geslaagd, maar het vele klimmen begint na een tijdje te vervelen. Onze volledige review kan je hier lezen.

Score: 8.3


 

Jurassic World

Jurassic World: The Aftermath Collection

Prijs: €29,99

Voor wie graag verstoppertje wil spelen met enkele bijzonder hongerige en bijtgrage dino’s. Als veiligheidsagent crash je nabij het vervallen dinopretpark Jurassic World, waar een meute raptors je opjagen. Net als in Alien: Isolation moet je vooral vluchten en schuilen voor de krengen en ze sporadisch afleiden met een puzzel. Alleen: zoveel heeft dit nu ook weer niet om het lijf. Onze uitgebreide review vind je hier.

Score: 6.2


 

moss ps vr2 review

Moss 1 & Moss 2: The Book

Prijs: €38,99

Heb je net de PS VR2 in huis gehaald? Dan is deze bundel een aanrader. In beide games die reeds op de PS VR verschenen, moet je muis Quill bijstaan in haar platform- en vechtavontuur. Grafisch niet zo sterk als de nieuwste Horizon, maar qua gameplay staat deze bundel als een huis. Bovendien zijn het de enige PS VR2-platformers beschikbaar. Twee geslaagde VR-avonturen aan een zachte prijs. Onze volledige review kan je hier lezen.

Score: 8.1


 

Kayak VR PS VR2

Kayak VR: Mirage

Prijs: €23,99

Wil je een visueel verbluffende VR-game om aan je familie en vrienden te tonen? Eentje met een lage instapdrempel zodat ook je opa kan kennismaken met virtual reality? Dan is deze Kayak VR: Mirage een must-have. Zo kan je jouw armspieren trainen en deelnemen aan races. Of gewoon de toerist uithangen en gezellig rondvaren in de jungle van Costa Rica, de Deense fjorden of tussen de pinguïns op Antarctica. Het coolste: de free roam modus waarin je gewoon achteruit moet leunen en genieten van het spectaculaire uitzicht. Het aantal omgevingen is beperkt, maar gezien zijn lage prijs is deze Kayak VR: Mirage een absolute aanrader.

Score: 8.3


 

thumper review PS VR2

Thumper

Prijs: €19,99

Vette ritmische actiegame waarin je met je metalen ruimtekever een parcours vol obstakels, kolossale tentakelmonsters en gigantische spacehoofden moet verslaan. Coole visuals, lekkere synth soundtrack en enorm uitdagend op de hogere levels. Heb je deze al op PS4 gespeeld? Dan valt hier niets nieuw te beleven. De PS VR2-versie is een louter visuele upgrade van de zeven jaar oude PS VR-game, zonder extra content. Dat de makers geen gratis upgrade geven, vinden we trouwens écht zonde.

Score: 8.0


 

Zombieland headshot fever reloaded

Zombieland: Headshot fever Reloaded

Prijs: €24,99

Old school arcadeshooter waarin je een vast traject volgt (denk Time Crisis en House of the Dead) om een uiteenlopende aanbod aan zombies om te leggen. Doodeenvoudige arcadeshooter gameplay waarbij je snelheid en reflexen getest worden. Deze VR-shooter draait minder rond survival dan crazy combo’s uitvoeren. Zo activeren headshots een slowmo bullet time waardoor je de meute hersenvreters op spectaculaire wijze kan afknallen. Alleen: in slowmotion vallen die fletse graphics nog harder op.

Score: 7.6


 

Resident Evil Village PS VR2

Resident Evil Village VR

Prijs: €39,99

Capcom levert een huiveringwekkende en grafisch indrukwekkende VR-modus af die – in tegenstelling tot die van deel 7 – veel beter is afgestemd op VR-gaming. Alsof de metersgrote lady Dimitrescu van dichtbij nog niet eng genoeg is, moet je ook tijdens het heetst van de strijd je guns handmatig zien te herladen. Het maakt de met lycans bezaaide gruwelrit er enkel intenser op. Niet geschikt voor VR-beginners gezien de combat en wapenbesturing best een steile leercurve heeft. En het is even zoeken naar de meest geschikte setup om motion sickness te elimineren. De VR-modus is gratis als je RE Village al hebt op PS5, maar geloof ons: dit is meer dan een mager extraatje.

Score: 8.5


 

Altair Breaker 2

Altair Breaker

Prijs: €28,49

Altair Breaker is een anime actiegame waarin je een legertje cyborgs met je scifi zwaard aan brokken mag hakken. Klinkt als muziek in de oren? Think again. Hoewel deze Altair Breaker best coole combat serveert, is de rest te pover uitgewerkt om te blijven boeien. Te weinig arena’s, te veel herhaling en gewoon te weinig content om hieraan dertig euro te spenderen. Wachten op een flinke korting is de boodschap. Onze volledige review kan je hier lezen.

Score: 5.6

Een reactie achterlaten