fbpx

Alle PlayStation VR2 launch games getest – deel 2

PlayStation VR2 reviews

Sony heeft een hele rits PS VR2 launch games in zijn store gedropt. Zowel opgeblonken klassiekers als gloednieuwe titels. Maar welke games koop je het beste voor je PS5-headset? En welke miskleunen moet je vermijden? Hier het tweede deel van onze PS VR2-review-tsunami!
Deel 1 van onze PlayStation VR2 reviews vind je hier.
Deel 3 van onze PlayStation VR2 reviews vind je hier.
• De hardware review van de PlayStation VR2 vind je hier.


 


Dyschronia Chronos Alternate

Dyschronia: Chronos Alternate

Prijs: €19,99

Een moordonderzoek in een wetenschappelijk geavanceerde stad waar het misdaadcijfer zo goed als 0 is? Klinkt veelbelovend. Maar vergis je niet: Dyschronia is één van de launchtitels die je moet vermijden. Als speciaal onderzoeker Hal Scion moet je vooral eindeloos gekopieerde gangen en lege open ruimtes onderzoeken. Daarbij krijg je de ‘hulp’ van Lily, een kinderlijk irritant wezen die haar mond niet kan houden. De oninteressante cutscenes en lange laadtijden, halen de speler geregeld uit de VR-immersie. Bovendien bespeuren we bijzonder weinig gameplay en is het verhaal zo voorspelbaar als een aflevering van Samson & Marie.

Score: 3.7


 

Pistol whip PS VR2 review

Pistol Whip

Prijs: €29,99

Op de PS VR hebben we ons rot geamuseerd met deze railshooter en op de PS VR2 is dat niet anders. Sterker, het joeg de adrenaline nog niet iets harder door ons lijf. Niet zozeer door de grafische upgrade – Pistol Whip ziet er nu hoogstens wat scherper uit – wel door de verbeterde besturing. De tracking van de Sense controllers is stukken preciezer, wat de soms hectische shootouts alleen maar ten goede komt. En door de haptische feedback voel je kogels langs je hoofd vliegen. Dat de jongens van Cloudhead een heleboel nieuwe verhaallevels en baasgevechten hebben toegevoegd, plus deze PS VR2 update gratis hebben gemaakt, maakt deze VR-shooter nog sterker.

Score: 8.7


 

Puzzling places ps vr2 review

Puzzling Places

Prijs: €19,99

Genoeg van de intense VR-actiegames? Dan moet je deze Puzzling Places zeker een kans geven. De verbluffend mooie 3D-modellen en strakke besturing zorgen ervoor dat je blijft puzzelen en gemakkelijk de tijd uit het oog verliest. Bovendien werkt het in elkaar zetten van een Frans boerendorpje, Kimono of ander ontzettend ontspannend. Alleen hadden we soms last met het afwerken van de binnenkanten. Coole en niet eens dure puzzelgame die bovendien maandelijks van verse 3D-puzzels en themapacks wordt voorzien. De volledige review van Puzzling Places vind je hier.

Score: 7.2


 

Tentacular review

Tentacular

Prijs: €24,99

Van het label dat ons cultklassiekers als Miami Hotline en Mother Russia Bleeds bezorgde, kan je niet anders dan een van de pot gerukte VR-ervaring verwachten. En dat is Tentacular op en top. Jij speelt een kolossale octopus die op en rond een eiland allerlei physics based puzzels met je glibberige tentakels tot een goed einde moet zien te brengen. Wat vaak niet lukt. Terwijl je de ene keer objecten moet stapelen, schiet je de andere keer een raket de ruimte in met behulp van een stroomkabel. Bizar verhaal, dito opzet, maar best geestig tussendoortje.

Score: 7.5


 

demeo review 2

Demeo

Prijs: €39,99

Deze is wel erg niche, maar ontzettend tof als je een VR-boardgame zoekt om online met je vrienden te spelen. Demeo is eigenlijk Dungeons & Dragons met een VR-twist. Waarbij je echt in een fysieke speelkamer bevindt en de actie op het spelbord met animaties wordt aangedikt. De presentatie van Demeo op PS5 is top en de replay value ontzettend hoog. Temeer omdat één potje gemakkelijk anderhalf tot drie uur in beslag neemt. Deze speel je echter best uitsluiten met vrienden en niet op je eentje. Ook te vermijden als je een hekel hebt aan fantasy boardgames of liever boardgames in het echt speelt. De volledige review van Demeo vind je hier.

Score: 7.0


 

No mans sky ps vr2 review

No Man’s Sky

Prijs: €49,99

We hebben de ruimtegame ondertussen al op elk mogelijk platform gespeeld, en toch waren we alweer benieuwd naar de (gratis) upgrade voor PS VR2. Het is nog steeds ontzettend cool om in de cockpit van je ruimteschip de gigantische ruimte in te vliegen, maar aan wal is het best overweldigend. Na de ontelbare updates (kudos aan het kleine team van Hello Games) is dit zo’n lijvige game geworden, met best complexe mechanics, dat je hier heel wat uurtjes moet inpompen vooraleer je alles onder de knie hebt. Zeker in VR.

Je voortbewegen op een planeet gebeurt standaard met teleportatie en wanneer we overschakelden naar gewone controls stak motion sickness de kop op. Voor ruimteveteranen: de grafische sprong vergeleken met de PS VR is niet zo indrukwekkend dat je dit opnieuw op je PS VR2 moet spelen. Nieuwkomers halen dan weer een flinke en kolossaal aanvoelende brok ruimteavontuur in huis.

Score: 8.0


 

Townsmen VR PS VR2 review

Townsmen VR

Prijs: €39,99

Townsmen VR een simulatie waarbij je als een soort godheid bepaalt wat je bevolking kan en mag doen. Langzaamaan tover je een kleine middeleeuwse nederzetting om in een grote stad terwijl je vijandelijke aanvallen probeert af te wenden. De besturing is intuïtief en de campagne best uitgebreid. Alleen kon deze god simulator qua graphics en diepgang een stuk beter. Veel ruimte voor verbetering dus, maar zeker de moeite waard om op te pikken tijdens een sale. De volledige review kan je hier lezen.

Score: 7.0


 

Rez Infinite PS VR2

Rez Infinite

Prijs: €29,99

Korte, maar krachtige en haast transcendale ritmische space ervaring. Voila. De lange versie: deze 20 jaar oude PS2-game kreeg een nieuw leven op PS VR en staat nu weer paraat voor de PS VR2 . Ouwe rommel? Niet echt. Dankzij de visuele upgrade en HDR-behandeling ziet deze trip er een stuk scherper uit. De beats voel je nu op je hoofd en in je handen dankzij de haptische trillingen, plus het schietwerk gaat nu een stuk preciezer. Je kan ook eye tracking aanzetten en mikken met je ogen, maar dat werkt minder goed. Had je de game al op PS4? Dan kost de upgrade je €9,99. Misschien toch maar doen…

Score: 8.2

 

Een reactie achterlaten