fbpx

Alle PlayStation VR2 launch games getest – deel 3

PlayStation VR2 reviews

Sony heeft een hele rits PS VR2 launch games in zijn store gedropt. Zowel opgeblonken klassiekers als gloednieuwe titels. Maar welke games koop je het beste voor je PS5-headset? En welke miskleunen moet je vermijden? Hier het tweede deel van onze PS VR2-review-tsunami!
Deel 1 van onze PlayStation VR2 reviews vind je hier.
Deel 2 van onze PlayStation VR2 reviews vind je hier.
• De hardware review van de PlayStation VR2 vind je hier.


Star Wars PS VR2 review


Star Wars: Tales from the Galaxy’s Edge – Enhanced Edition

Prijs: €49,99

In deze VR-shooter kruip je niet in de huid van een beginnende Jedi of een bekend Star Wars-gezicht, maar speel je als een droid mechanic zonder naam. Die ook na zijn uren ruimtesmokkelaar is en tijdens zo’n klus op de verre planeet Batuu crasht. Terwijl je van de planeet probeert te ontsnappen, kan je knallen met een arsenaal aan iconische Star Wars-blasters. Toegegeven, het verhaal kon consistenter, maar de leuke gameplay en uitstekende audio, zorgen voor 8 uur Star Wars VR-vertier. De occasionele vingerkramp moet je er wel bij nemen. Onze uitgebreide review kan je hier lezen.

Score: 7.0


 

Swordsmen VR review

Swordsman VR

Prijs: €17,99

In deze zwaardvechtgame ga je de strijd aan met de machtigste krijgers uit de geschiedenis. Van Vikings tot samoerai en piraten. Als speler krijg je toegang tot een arsenaal aan middeleeuwse steekwapens, van strijdbijlen en bastaardzwaarden tot katana’s. De makers gaan er prat op dat ze een realistische zwaardsimulator serveren, maar dat geldt enkel als je de vreemde clipping en inconsistente kills negeert. De confrontaties zijn daarom best vermakelijk en leiden eerder tot hilarische steekpartijen dan serieuze zwaardgevechten. Toch vinden we de algemene presentatie bijzonder pover. Uitrusting en wapentuig kiezen, level selecteren en vervolgens golven aan vijanden, een zombiehorde of eindbaas verslaan. Dieper is de ervaring niet.

Score: 5.7


 

Gran Turismo 7 VR

Gran Turismo 7

Prijs: €69,99

Geen betere game om je de belevingsvoordelen van VR te demonstreren dan Gran Turismo 7. Niet alleen ziet alles in de cockpit er fantastisch gedetailleerd uit, de subtiel herwerkte audio en de snelheidsbeleving is top. Alsof we nooit anders geracet hebben: je tegenstander die je in de achteruitkijkspiegel ziet opduiken, snel over je schouder kijken als je gaat inhalen en dan tactisch de binnenkant van de bocht nemen. Maar deze VR-modus van GT7 komt pas echt tot zijn recht wanneer je online gaat racen met andere spelers. Minpuntje: je kan de Sense controllers hier niet gebruiken en moet het met de gewone PS5-controller doen (of stuurwiel in het geval van echte racefans). Maar goed, gezien deze VR-modus helemaal gratis bij de hoofdgame zit, klagen we niet. Pro tip: check na het racen zeker de VR showroom in VR. Carporn to the max!

Score: 8.2


 

the last clockwinder review

The Last Clockwinder

Prijs: €24,99

Een puzzelgame waarbij het VR-gegeven meer is dan een gimmick. Het verhaal speelt zich af in een klokkentoren die jij terug aan de praat moet krijgen. Dat doe je door klonen te maken van robots die jouw handelingen perfect kopiëren. Eerst zijn de puzzels nog poepsimpel, maar gaandeweg creëer je kamers vol robots die al jouw handelingen nauwgezet kopiëren. Zoiets kan je echt alleen maar in VR beleven. Heel leuk voor puzzelfans, maar na amper vijf uurtjes ben je er doorheen. En dat mocht voor ons meer zijn. Temeer omdat het spel op vlak van verhaal niet kan boeien. Voorlopig links laten liggen en wachten op een prijsdaling.

Score: 7.0


 

smoke rekindle

Song in the Smoke: Rekindled

Prijs: €29,99

Song in the Smoke dropt je in een mysterieuze prehistorische wereld waar je moet jagen, craften en vechten om te overleven. Deze survivalgame is geen makkie en laat je zelf alles ontdekken. Je spel opslaan kan enkel bij zelfgemaakte kampvuren. Dat leerden we toen we een uur aan progressie verloren na een ongelukkige dood. Terwijl het sluipen en overleven best intense momenten oplevert, is de combat allesbehalve geslaagd. Vooral voor doorzetters die de ruwe randjes van het combatsysteem kunnen accepteren. Onze volledige review kan je hier lezen.

Score: 7.0


 

After the Fall review VR

After the Fall

Prijs: €29,99

Op zoek naar een zombieshooter met hoge productiewaarden? Een Left4Dead in VR? Zoek niet verder! De Nederlandse ontwikkelaar Vertigo Games levert met After The Fall een coole en bij momenten bijzonder intens post-apocalyptisch co-opknalfestijn af. Naast het intuïtieve gebruik van de Sense-controllers en het inventieve lootsysteem, vinden we vooral de grote waaier aan zombietypes cool: van creepy hersenvreters die Licker-gewijs over het plafond kruipen tot explosieve zelfmoordtypes en brute kolossen die je bij je schedel grijpen. De campagne duurt zo’n kleine 5 uur, maar wij hebben ondertussen dubbel zoveel tijd gespendeerd in de Horde modus. Uitstekend voer voor shooterfans die het liefste samen met andere spelers van vlees en bloed knallen.

Score: 8.3


 

Zenith the last city review

Zenith: The Last City

Prijs: €26,99

Met deze online anime RPG proberen de makers de leegte van VR MMO’s te vullen. Weinig developers wagen zich immers aan het genre in VR en deze misser toont waarom. Eerlijk? Het vechten en craften in first-person vinden we niet eens zo slecht. Maar het oninteressant verhaal, dito personages en missies, samen met de zielloze wereld en – ook dat nog – frequente crashes zorgen ervoor dat je deze zo snel mogelijk wil afzetten. Ook niet handig: sommige missies kan je enkel samen met een andere online speler starten, maar de servers zijn helaas zo goed als leeg. Volgende keer beter?

Score: 4.5

Een reactie achterlaten