fbpx

‘Sony mikt op 2024 launch voor PlayStation 5 Pro’

PS5 update discord

Geruchten over een PlayStation 5 Pro doen al een tijdje de ronde en ook vandaag duiken ze opnieuw op. Zo beweert de bekende geruchtenmolen Insider Gaming dat een krachtigere versie van de PS5 gepland staat voor de tweede helft van 2024.

In maart dropte de outlet al dat Sony plannen had voor een krachtigere PS5 Pro console en de website herhaalt nu dat de console gepland is voor ‘holiday 2024’. In dat geval zou de console deel uitmaken van de zogenaamde fase 2 van PS5 gaming. Zo heeft Sony een heleboel nieuwe hardware gepland die het tijdens een grote showcase zal onthullen.


De eerste hardware die Sony zal lanceren is het nieuwe PS5-model met afneembare disc drive. Dat model zal de huidige twee PS5-modellen vervangen en verschijnt eind 2023 al in de winkels.

Daarna pakt Sony uit met Project Nomad dat vermoedelijk draadloze PS5 earphones introduceert. Die draadloze earphones worden bijgestaan door Project Voyager, een meer geavanceerde PS5 gaming headset.

In 2024 zou volgens Insider Gaming de Q Lite verschijnen een gloednieuwe handheld waarop je via Remote Play PS5-games kan spelen. Uiteindelijk zou later dat jaar ook de PlayStation 5 Pro in de rekken liggen, die dubbel inzet op ray tracing.

Heel veel nieuwe hardware dus. En die zou binnenkort tijdens een grote State of Play showcase worden onthuld. Hopelijk prikt Sony snel een datum.

Een reactie achterlaten