fbpx

Sony wil PlayStation 5 Pro uitbrengen eind 2024

PS5 Pro

Sony is van plan om eind 2024 een sterkere versie van de PlayStation 5 uit te brengen. Volgens website Insider Gaming is deze PlayStation 5 Pro niet verwarren met het nieuwe PS5-model met afneembare disc drive. Die zou al eind dit jaar te koop zijn.

Insider Gaming kreeg het nieuws te horen van enkele anonieme bronnen die dichtbij Sony staan. Die zouden bevestigd hebben dat er een krachtigere versie van de PlayStation 5 in de maak is bij Sony.


Hoe de specs van de PlayStation 5 Pro eruitzien? Dat is onbekend. Al doet een onlangs gepubliceerd patent van PlayStation-architect Mark Cerny vermoeden dat Sony dubbel wil inzetten op ray-tracing.

De PS5 Pro is niet te verwarren met het nieuwe PS5-model met afneembare disc drive. Diezelfde bronnen van Insider Gaming wisten te vertellen dat die gepland staat voor dit najaar. Dat nieuwe PS5-model zou bovendien slechts het begin zijn van de nieuwe hardware die Sony wil laten zien.

Gezien de voorraadproblemen door de Covid-19 maatregelen, loopt het deze generatie allemaal trager dan gepland. Daarom zou Sony de PS6 pas vanaf 2028 in de markt willen zetten.

Natuurlijk is niets van deze info bevestigd door Sony, dus beschouw het voorlopig als een gerucht.

Een reactie achterlaten