fbpx

‘Sony werkt aan nieuwe PlayStation handheld’

Sony q lite PS5

Sony zou werken aan een nieuwe PlayStation handheld. Gamewebsite Insider Gaming heeft uit betrouwbare bron vernomen dat Sony opnieuw een draagbare console in de markt wil zetten. Die heeft de codenaam Q Lite en zijn ontwikkeling zou al in een ver stadium zitten.

De Q Lite wordt echter geen opvolger van de PlayStation Portable of PlayStation Vita. Het wordt een handheld die enkel in combinatie met de PS5 gebruikt kan worden. De Q Lite zou gebruik maken van de Remote Play functie van de PS5 waarbij games vanop je PS5 gestreamd worden naar de draagbare console.


Het gaat dus niet om een klassieke handheld, wel om een PlayStation streaming companion voor je PS5. De Q Lite ondersteunt 1080p en 60 fps en vereist constante internetverbinding.

Hoe die PS5 streaming handheld er zal uitzien? Volgens prototypes die Insider Gaming te zien kreeg, heeft de handheld veel weg van een PS5 controller, maar dan met een groot 8 inch aanraakscherm in het midden. De Q Lite heeft net als de DualSense adaptieve triggers en haptische feedback.

Sony zou de handheld in de markt willen zetten voor de PS5 Pro en na het nieuwe PS5-model met afneembare disc drive.

Er duiken de laatste tijd steeds meer geruchten op over nieuwe hardware. Sony zou in zijn neiuwe State of Play de tweede fase van PS5 gaming inluiden en heel wat nieuwe hardware onthullen. Zoals de PS5 met externe schijflezer,

Een reactie achterlaten