fbpx

Sony werkt aan PlayStation 5 met afneembare disc drive

PS5

Sony heeft een nieuwe versie van de PlayStation 5 in de maak. Volgens een nieuw gerucht wil Sony af van de huidige consolemodellen en overstappen naar een nieuwe versie van de PS5 met afneembare disc drive.

Insider Tom Henderson heeft de plannen voor de hardware revisie opgevangen van interne bronnen bij Sony. De PS5 zou met afneembare disc drive komen, waardoor de PS5 zelf minder lijvig wordt. Van een verschil in prestaties is er geen sprake.


Hoe werkt die nieuwe console dan? Volgens Henderson leunt het het nieuwe model dicht aan bij de PS5 Digital Edition en kan je de console aanschaffen met een externe disc drive. Die kan je via een extra USB-C poort aan de achterkant van de PS5 aansluiten.

De disc drive lijkt op een draagbare schijflezer, maar zou ook aan de PS5 vastgemaakt kunnen worden zodat het mooi een geheel vormt met de console.

Henderson laat weten dat je de nieuwe PS5 ook zonder disc drive kan kopen (zoals de Digital Edition) en de disc drive later apart kan kopen. Of mocht het ding ooit de geest geven, dan is het gemakkelijk te vervangen en moet je geen volledig nieuwe console kopen.

Het nieuwe PS5-model zou dus de huidige twee consoleversies vervangen. Momenteel heeft Sony twee aparte productielijnen nodig: eentje voor de digitale versie en eentje voor de console met disc. Door een uniform model te maken, gaat de productie een stuk sneller, waardoor Sony het voorraadtekort sneller kan wegwerken.

Wat denk jij? Hoera voor een disc drive of ben je al helemaal digitaal gegaan?

Een reactie achterlaten