fbpx

EA: ‘Call of Duty als Xbox-exclusive biedt kansen voor Battlefield’

Battlefield

De grote baas van EA heeft zich uitgesproken over de oorlog tussen PlayStation en Microsoft. Als de Activision-Microsoft deal doorgaat, is het mogelijk dat Call of Duty in de toekomst een Xbox-exclusive wordt. En dat biedt volgens Andrew Wilson een enorme kans voor de Battlefield-serie.

Volgens Wilson brengt de onzekerheid over de Call of Duty franchise een grote kans voor EA’s shooter mee. “In een wereld waar talloze vragen de kop zijn over de toekomst van Call of Duty,” zegt Wilson, “biedt Battlefield veel mogelijkheden omdat de serie platform-onafhankelijk is en cross-play aanbiedt”.


Op vlak van business valt daar zeker iets over te zeggen, al zijn beide shooters verschillend genoeg om een ander publiek aan te trekken. Bovendien scoorde Battlefield 2042 zo slecht dat EA nu al groen licht heeft gegeven voor een nieuwe verhaalgedreven Battlefield-game.

Afgelopen weken werd de bal talloze keren heen en weer gekaatst tussen Microsoft en Sony. Sony is bang dat Microsoft Call of Duty-games niet langer zal laten verschijnen op PS5 eens de overname van Activision is afgerond.

Xbox-baas Phil Spencer belooft plechtig dat Call of Duty nog jaren na het huidige contract op PlayStation zou blijven. Het huidige contract tussen Activision en Sony bevat nog drie games: Modern Warfare 2, Warzone 2 en de volgende game van Treyarch (die mogelijk pas in 2024 lanceert).

PlayStation-baas Jim Ryan onthulde niet veel later dat Xbox heeft voorgesteld Call of Duty nog tot 2027 naar PS5 te brengen. Iets wat volgens Ryan ‘na 20 jaar Call of Duty op PlayStation absoluut niet voldoende is. Ryan wil immers dat Call of Duty ook na 2027 op Playstation-consoles blijft.

Natuurlijk valt nog te zien of de overname van Activision door Microsoft wordt goedgekeurd. Op dit moment onderzoeken zowel de Britse als Amerikaanse overheid of de overname niet zal zorgen voor ongelijke concurrentie binnen de game-industrie.

Een reactie achterlaten