fbpx

Sony reageert scherp op Call of Duty voorstel van Xbox

Modern Warfare 2

Jim Ryan, de grote baas van Sony, heeft scherp gereageerd op de belofte van Microsoft om Call of Duty ‘nog jaren’ na de overname van Activision naar PlayStation-consoles te brengen. Ryan noemt de uitspraak ongepast en niet adequaat op verschillende vlakken.

Vorige week verduidelijkte Xbox-baas Phil Spencer de toekomst van Call of Duty op PlayStation-consoles. Zo zou de reeks na het huidige contract – dat afloopt in 2024 – ook nog jaren beschikbaar blijven op Sony’s console. Ook zou de content van de games op alle platformen hetzelfde blijven.


In een interview met GamesIndustry.biz heeft de baas van Sony nu gereageerd. En hij is duidelijk niet tevreden. Zo betreurt hij allererst dat Microsoft een private zakendiscussie nu publiek heeft gemaakt.

Volgens Ryan heeft Microsoft op dit moment enkel aangeboden om Call of Duty nog drie jaar langer dan het lopende contract op PlayStation te houden. Tot 2027 dus. En dat is volgens Ryan ‘na 20 jaar Call of Duty op PlayStation’ absoluut niet toereikend.

Microsoft houdt volgens Ryan geen rekening met de impact op de PlayStation community en wil hij garanties dat PlayStation-gamers op PS5 een uitstekende Call of Duty ervaring zullen blijven krijgen. En dat wil Microsoft niet doen.

Het huidige contract bepaalt dat Call of Duty: Modern Warfare 2, Warzone 2 en de nieuwste titel van Treyarch zeker nog naar PlayStation-consoles komen. Na 2024 zou Microsoft nog drie Call of Duty-games beloofd hebben aan Sony.

Niet onbelangrijk: de overname van Activision voor 70 miljard dollar door Microsoft is nog steeds niet rond. Momenteel onderzoeken zowel de Britse als Amerikaanse overheid of dit de concurrentie in de markt geen schade zal toebrengen.

Volgens de Britse overheid is Call of Duty immers belangrijk genoeg om de markt uit balans te brengen als Sony geen toegang meer heeft tot de game.

Een reactie achterlaten