fbpx

Xbox: ‘Call of Duty blijft nog jaren op PlayStation’

CoD MW2

Als Microsoft goedkeuring krijgt voor de overname van Activision, dan blijft Call of Duty ook in de toekomst op PlayStation consoles verschijnen. Althans als we Xbox-baas Phil Spencer mogen geloven. De man liet dat weten via een statement aan The Verge.

De website maakte recente statement van Spencer onlangs bekend. Zo liet de topman van Xbox in januari al verstaan ‘dat ie een gesigneerd document aan Sony bezorgde dat de release van Call of Duty op PlayStation consoles garandeerde, zelfs na het huidige contract tussen Activision en Sony’. Dat contract zou lopen tot en met 2024, Microsoft zou dus ook daarna nog de shooter naar PlayStation willen brengen.


Volgens Spencer ‘was het een aanbod dat zeer gul is vergeleken met typische contracten in de industrie’. De volgende drie games zouden sowieso nog op PlayStation verschijnen, te beginnen met Modern Warfare 2. Op voorwaarde dat Activision een jaarlijkse release blijkt volhouden, zou de laatste Call of Duty dus op PlayStation verschijnen in 2024, al wil Spencer dus ook na dat jaar een PlayStation release behouden.

Natuurlijk is dat allemaal onder voorwaarde dat de overname van Activision door Microsoft plaatsvindt. Onder andere in het Verenigd Koninkrijk is immers niet zo positief omdat de deal ‘de concurrentie op de markt sterk doet afnemen’. Ook zijn de USA aan het onderzoeken of de overname niet ingaat tegen de zogenaamde ‘antitrust laws‘. Dat is een reeks wetten die gelijke concurrentie bevorderen en monopolieposities de kop indrukken.

Een reactie achterlaten