fbpx

EA bevestigt: nieuwe verhaalgedreven Battlefield in de maak

Battlefield ridgeline

EA heeft onthuld dat het terug meer verhaal naar de Battlefield-serie wil brengen. Een gloednieuwe Battlefieldcampagne is in de maak bij de nieuwe ontwikkelaar Ridgeline Games. Het gaat wellicht om een nieuwe Battlefield-game en geen aanvullende campaign voor Battlefield 2042.

Ridgeline Games werd vorig jaar in oktober opgericht in Seattle en wordt gerund door de bedenker van Halo, Marcus Lehto. Zijn missie: Battlefield een rijke en meeslepende verhaalervaring bezorgen.


Momenteel is het niet duidelijk of het een standalone singleplayergame wordt of eerder een campaign als aanvulling bij een multiplayermodus van de volgende Battlefield.

In ieder geval is Marcus Lehto enthousiast over het project. Zo vindt hij het een geweldige kans om samen met DICE en Ripple Effect (een andere EA-studio) het verhaal, de diepgang en de personages uit te breiden in Battlefield-universum.

Zoals je weet, lanceerde Battlefield 2042 zonder campaign. Voor enkelen meteen een reden om af te haken, al zat de multiplayer vol bugs. Of Ridgeline een campaign zoals Battlefield Bad Company kan terugbrengen? Laat ons hopen…

Een reactie achterlaten