fbpx

‘Xbox Series X kan tot 100 euro goedkoper worden dan PS5’

PS5 vs Xbox

Hoewel Microsoft al eerder aangaf dat het PlayStation niet meer als een echte concurrent beschouwt in de volgende generatie, lijkt de strijd om de next-gen consoles toch stevig te worden. Zo zou de Xbox Series X tot 100 euro goedkoper kunnen zijn dan de PlayStation 5. Althans, daar gaan analisten Michael Pachter en Peter Moore vanuit.

Beide heren werden onlangs te gast bij de live podcast van gamejournalist Geoff Keighley. Pachter vertelde dat Microsoft zal wachten op de eerste zet van Sony. De prijszetting van de PlayStation 5 is daarbij een sleutelpunt. Eens die bekend is, zal Microsoft een Xbox Series X in de markt zetten die tot wel 100 euro goedkoper kan zijn:


“Van wat ik gezien heb, is Sony genoodzaakt om zo’n 500 euro voor de PlayStation 5 te vragen. Microsoft heeft daarentegen een krachtige balans.”

Microsoft zal er alles aan doen om terug marktleider te worden op vlak van consoles. En hoewel beide consoles behoorlijk duur zullen zijn door high-end componenten, kan Microsoft veel langer met verlies verkopen.

“Als Microsoft zijn console 100 dollar goedkoper maakt en zijn eerste 10 miljoen exemplaren met verlies moet verkopen, dan zal het bedrijf dat doen om goedkoper te zijn dan Sony. Daarom is die onthulling van de PS5-prijs zo belangrijk.”

podcast pachter moore

De prijs van next-gen wordt dus bepaald door meer dan interne onderdelen alleen. Ook Peter Moore, een veteraan van EA en Microsoft, gaat ermee akkoord.

“Michael heeft gelijk. Beide bedrijven gaan zich nu afvragen wat mogelijk is. Hoeveel consoles kunnen ze met verlies verkopen? Hoeveel wordt rechtgezet met de verkoop van software? Wat kunnen we ons veroorloven in die eerste 12 tot 18 maanden?”

Een financieel tactisch spelletje waarbij een verkeerde keuze de consolemakers duur kan komen te staan.

Momenteel hebben we nog geen steeds geen weet van mogelijke next-gen prijzen. En allicht zal dat nog even zo blijven. Sony laat namelijk lang op zich wachten. Het gerucht gaat dat de uitgever een showcase plant op 4 juni, maar zonder officiële bevestiging blijft dat een vraagteken.

Je kan de volledige podcast van Geoff Keighley hier bekijken.

Een reactie achterlaten