fbpx

Fortnite wordt launch game voor PS5 en Xbox Series X

Fortnite

Goed nieuws voor Fortnite fans, want de game komt meteen naar next-gen consoles bij de launch. Yup, dat wil zeggen dat je elkaar ook op PS5 en Xbox Series X overhoop kan knallen in een heuse battle royale. Al kan je natuurlijk ook gewoon een concertje meepikken, want vermoedelijk blijft de game ook in de volgende generatie een trekpleister voor digitale evenementen.

Momenteel draait de game nog op de Unreal Engine 4, al laat Epic Games laten weten dat ze Fortnite zullen migreren naar de gloednieuwe Unreal Engine 5. Dat zal de game ongetwijfeld goed doen, getuige daarvan de indrukwekkende technische demo die Epic Games demonstreerde op PlayStation 5. Of Fortnite zelf dan ook een drastische upgrade krijgt op vlak van texturen, animaties, etc… dat valt nog te zien. Maar een verschil wordt allicht merkbaar.


Wanneer de next-gen consoles precies komen is nog steeds niet bekend. Volgens een Japanse vacature zou de PS5 al in oktober lanceren, maar dat ontkende Sony alweer snel. De uitgever bevestigt wel dat hij zeker nog dit najaar komt.

Een reactie achterlaten