fbpx

Zo waanzinnig zullen games er op PlayStation 5 uitzien

UPDATE: de grote baas van Epic Tim Sweeney heeft laten weten dat deze techdemo volledig speelbaar is en geen geprerenderde video is. Epic Games wou er zelfs al vroeger mee uitpakken, maar wegens de coronacrisis vielen die plannen in het water. Deze demo zou gewoon speelbaar geweest zijn op de Game Developers Conference in San Francisco in maart. De demo is echter geen game die ooit zal verschijnen.

ORIGINEEL BERICHT:


Epic Games heeft een tech demo van zijn nieuwe Unreal Engine 5 onthuld die op de PlayStation 5 loopt. Geen flauwe video met leuke omgevingen, maar een speelbare gameplaydemo waarin een vrouwelijk personage door een grot wandelt. En wat ziet het er waanzinnig goed uit! Als PS5-games er zo uitzien als deze gameplaydemo, dan staan ons mooie tijden te wachten.

Hieronder vind je een lange versie van de trailer waarin twee ontwikkelaars van Epic Games stap voor stap uitleggen wat nieuw is aan de Unreal Engine 5 en wat nu precies het verschil maakt. Vooral de belichting speelt volgens de devs een cruciale rol. Die ziet er levensecht uit, verandert voortdurend en heeft het een grote invloed op de spelervaring.

De extra rekenkracht van de PS5 geeft de artists ook de mogelijkheid om omgevingen meteen in de game te integreren, zonder dat ze moeten optimaliseren of rekening moeten houden met het aantal polygonen. Met andere woorden: het ziet er allemaal superrealistisch uit. Ook animaties, visuele effecten, particle effects en een waslijst aan andere elementen profiteren van de nieuwe paardenkracht van next-gen consoles.

Wat denken jullie? Herstelt dit je vertrouwen in next-gen na die flauwe Xbox Inside presentatie?

Meer weten over de PS5? Check dan hier alle nieuws en details omtrent Sony’s next-gen console!

REACTIES (1)

  1. Damadtree

    My GOD!!! Het eerste dat ik gezien heb dat de hype voor next gen echt aanwakkert! De nieuwe PS controller vond ik weer een stap in de slechte richting (vanwege de grootte en gimmicks) en bij de Xbox trailers had ik zoiets van “this is next gen?”Oo, maar dit doet mijn hartje sneller kloppen! Die textures, die belichting, die details, the smoothness of it all! Photorealism is so close 😮 En hier merk je ook wel de verbeterde audio met die brokstukken die naar beneden vallen 🙂

Een reactie achterlaten