fbpx

Vanaf juli moeten alle nieuwe PS4-games compatibel zijn met PS5

DualSense

Sony heeft bekendgemaakt dat alle PS4-games, die vanaf 13 juli lanceren op de PlayStation 4, ook compatibel moeten zijn met de PlayStation 5. Althans als we artikel van Eurogamer mogen geloven.

Voor elke game die op PlayStation verschijnt, moet de ontwikkelaar een certificaataanvraag indienen. De Britse gamewebsite mocht die documenten inkijken en meldt dat studio’s vanaf 13 juni moeten aangeven of hun game getest werd op PlayStation 5. Een optie om te zien of de software compatibel is met de PlayStation 5 werd ook al toegevoegd aan de PS4 dev kit eind april.


Volgens het document worden PS4-games enkel als PS5-compatibel beschouwd als de ingediende code zonder problemen draait op PS5-hardware. Bovendien moet alle functies van de PS4 ook operationeel zijn op PS5. Welke stappen ontwikkelaars concreet moeten nemen om dat te testen, zou Sony uitleggen in een persoonlijke briefing voor elke studio.

Opvallend is wel dat Sony geen PS5-compatibiliteit vereist voor updates van bestaande games, die na 13 juli live gaan. Al raadt de uitgever alle ontwikkelaars aan om toekomstige updates te testen op de PS5-hardware. Om toekomstige problemen te verhinderen.

Geen paniek trouwens voor The Last of Us 2 en Ghost of Tsushima. Die games worden uitgegeven door Sony zelf en krijgen sowieso forward compatibility mee bij de launch.

Het lijkt erop dat Xbox Series X dus niet de enige console zal zijn met duizenden games bij de launch. Ook Sony zet stevig in op backwards compatibility, als is dat voornamelijk voor PS4-games. De uitgever liet in maart al weten nagenoeg alle PS4-games zouden werken op PS5 en de uitgever lijkt zijn belofte te houden. Ongetwijfeld is Sony nog druk in de weer met het testen van talloze titels.

Meer weten over de PS5? Check hier alle nieuws en details omtrent Sony’s next-gen console.

Een reactie achterlaten