fbpx

Sony bevestigt: ‘Bijna alle PS4-games speelbaar op PS5’

PS5 console

Sony bevestigt op zijn officiële blog dat de PlayStation 5 nagenoeg alle 4000+ PS4-games probleemloos zullen afspelen op de PlayStation 5. Sinds de PS5 livestream waarin Sony dieper inging op de hardware van de console, ontstond er verwarring over de backwards compatibility. En die helpt Sony nu de wereld uit.

Tijdens de livestream vertelde presentator Mark Cerny – die de console ook ontwierp – dat Sony slechts geëxperimenteerd heeft met de 100 populairste PS4-games op PS5. Veel kijkers gingen ervan uit dat slechts een klein aandeel PS4-games speelbaar zou zijn op de PS5. Dat is niet geval. De console is backwards compatible met bijna alle PS4-games.


Sterker nog, PS4-games zullen op PS5 afspelen met een boost, waardoor ze in veel gevallen een hogere framerate krijgen en in sommige gevallen ook een scherpere resolutie. Momenteel is Sony nog bezig met het testen van elke afzonderlijke om te weten waar eventueel aanpassingen nodig zijn.

Ten slotte legt Sony uit dat Mark Cerny in zijn presentatie slechts de top 100 van meest gespeelde games aankaartte. Dat deed hij om aan te tonen hoe goed de tests van backwards compatibility vorderen. Momenteel werden er immers al honderden games gestest en Sony doet zijn best om alle titels voor de launch speelklaar te maken op PS5.

Alle ongerustheid over slechts beperkte backwards compatibility is dus niet nodig. Je kan dus gewoon je PS4 in de kast steken, eens je een PS5 hebt. Nagenoeg alle PS4-games zullen er immers op draaien.

REACTIES (1)

  1. Dimitri

    Ook de games die niet zijn aangekocht op cd? Dus die op de drive staan?

Een reactie achterlaten