fbpx

‘Xbox Series X lanceert met duizenden games’

xbox series x

Microsoft heeft vandaag bekendgemaakt dat Xbox Series X lanceert met ondersteuning voor ‘duizenden games’. Kanttekening: dat zijn vooral backwards compatible games, want we weten ondertussen dat de console een minimum aan next-gen exclusives zal hebben bij launch.

Volgens Microsoft wordt de Xbox Series X de meest compatibele console. Elke backwards compatible game kan dankzij de kracht van de console optimaal afgespeeld worden. Zo gaf Jason Ronald, Xbox Series X director of program management, een grondige uitleg op Xbox Wire. Backwards compatible games zullen op de next-gen console afspelen alsof ze op hun oorspronkelijke console draaien, terwijl ze toch de kracht van de Xbox Series X benutten.


Concreet betekent dat een hogere en stabielere framerate, maximale resolutie en visuele kwaliteit, kortere laadtijden en veel meer. Backwards compatible games speelden volgens Microsoft nooit eerder zo vloeiend. Dankzij de kracht van de Xbox Series X heeft het team dus meer mogelijkheid om het behoud van oude games te innoveren en te verbeteren. Zo is het mogelijk om de framerate van bepaalde titels zelfs te verdubbelen.

Wie alle details wil uitpluizen, kan hier terecht. Leuk die backwards compatibility, al krijgen we daarmee de ware next-gen kracht van de Xbox Series X niet mee te zien. Hopelijk heeft Microsoft dus ook wat exclusives achter de hand.

Een reactie achterlaten