fbpx

Ubisoft: ‘PS5 is backwards compatible met bijna alle PS4-games’

Tijdens een recente aandeelhoudersvergadering heeft Yves Guillemot, de CEO van Ubisoft, zich uitgelaten over de backwards compatibility van zowel de PlayStation 5 als de Xbox Series X. Volgens de man spelen beide consoles bijna alle games van de vorige generatie af.

Concreet zei de man het volgende:


“De nieuwe consoles zullen bijna alle titels afspelen van de vorige generatie. Dat is iets nieuws in de industrie. Het helpt de oudere generatie consoles om zelfs in de komende jaren een sterke positie te behouden in de markt.”

Inderdaad, want als je maten niet meteen de overstap wagen, kan je nog steeds Destiny 2 samen spelen. Jij op je gloednieuwe PlayStation 5, zij op hun vertrouwde PlayStation 4. En natuurlijk geldt hetzelfde voor Xbox Series X en Xbox One.

Dat gezegd zijnde, wisten we al langer dat Xbox Series X de volledige Xbox One bibliotheek zou kunnen afspelen. Inclusief alle games van vorige generaties, die via backwards compatibility speelbaar zijn op Xbox One.

In dezelfde aandeelhoudersvergadering liet Ubisoft trouwens ook vallen dat-ie nog vijf games op de planning heeft staan voor april 2021. Welke dat zijn? We hebben een gokje gewaagd, al kwamen we niet echt tot een conclusie…

REACTIES (1)

  1. Nicolas Legley

    Iets nieuws in de industrie? De ps3 was toch ook backwards?

Een reactie achterlaten