fbpx

Ubisoft lanceert nog 5 AAA-games voor april 2021

Ubisoft heeft maar liefst vijf blockbusters in de maak, die allemaal nog voor april 2021 in de rekken liggen. Dat maakte de uitgever bekend op een aandeelhoudersvergadering waar de laatste kwartaalresultaten van 2019 gepresenteerd werden.

Het bedrijf stelde dat drie van de vijf titels nog dit jaar zouden verschijnen, terwijl de andere twee in het voorjaar van 2021 lanceren. Uiteraard kennen we het gros van de games al. Zo weten we dat Ubisoft werkt aan Watch Dogs Legion, Gods & Monsters en Rainbow Six Quarantine.


Die andere titels? Dat zijn vermoedelijk Assassin’s Creed Ragnarok en – als we de geruchten mogen geloven – een nieuwe Far Cry. Althans, dat lijkt Jason Schreier, een insider van de gaming industrie – toch te denken.

Eerlijk gezegd hebben wij onze twijfels bij alweer een Far Cry. Deel 5 verscheen immers in 2018 en werd een jaar later opgevolgd door New Dawn. Als we er dit jaar opnieuw eentje krijgen, zou Ubisoft drie jaar op rij een Far Cry game lanceren, terwijl de uitgever die reeks in het verleden vaker afwisselde met andere titels. Vraag is dan ook of het sneltempo de reeks wel ten goede komt, vooral omdat Yves Guillemot onlangs nog verkondigde meer afwisseling te willen in zijn games.

Maar goed, er zijn nog een paar andere titels die we in ’t oog moeten houden. Zo is er Beyond Good & Evil 2. Al gokken we dat die game de overstap maakt naar next-gen. En Skull & Bones dan? Daarover werd met geen woord gerept tijdens de financiële meeting, dus daar gokken we ook niet op.

Misschien Splinter Cell of Prince of Persia? De meest recente geruchten wezen op een reboot van die laatste titel, al is daar geen officiële bevestiging van. Splinter Cell dan maar? Nope, want Ubisoft heeft eerder al laten weten dat het die reeks laat rusten tot de tijd rijp is.

Enige waar we dus zeker van kunnen zijn, zijn de drie bevestigde titels. En in zekere mate Assassin’s Creed Ragnarok. Natuurlijk is daar ook niets van bevestigd, maar die lijst met onlangs gelekte details is veel te lang om volledig fake te zijn…

Een reactie achterlaten