fbpx

‘Ubisoft werkt aan nieuwe Prince of Persia en Splinter Cell’

De marketingafdeling van Ubisoft lijkt zo lek als een gekelderd piratenschip. Via Reddit is namelijk aan het licht gekomen dat er onlangs een Ubisoft conferentie plaatsvond in de Servische hoofdstad van Belgrado. Tijdens het evenement teasede de uitgever zowel een Prince of Persia als een Splinter Cell in een video van 50 seconden. Althans als we Reddit-gebruiker DanielBryan_2 mogen geloven.

Ubisoft zou beide games onthullen tijdens de PlayStation 5 onthulling, samen met Assassin’s Creed Ragnarok. Tegelijkertijd zouden we dan ook de nieuwe engine aan het werk zien, waarmee de games gebouwd zijn.


Volgens de Redditor wordt Splinter een rechtlijnige actiegame die het verhaal van Blacklist verderzet. Meer details zijn niet bekend. Prince of Persia daarentegen wordt een soft reboot, die zich afspeelt na The Two Thrones. Het spel zou de combat gameplay van de volledige Sands-of-Time-trilogie combineren met nieuwe elementen.

Niet veel later doken er meer details op van Prince of Persia, ook via Reddit. Klokkenluider van dienst was deze keer Donato_Andrea. Hij kreeg naar eigen zeggen wat meer info over de nieuwe Prince of Persia van een werknemer van Ubisoft.

De game zou Prince of Persia: Dark Babylon heten. Het spel speelt zich af na The Two Thrones in een dystopische versie van Babylon, die je uitgebreid kan verkennen. Hoofdpersonage is een oudere Prins, maar de gameplay is heel gelijkaardig aan die van de trilogie. Vijand van dienst is een kwaadaardige prins, afkomstig uit een alternatieve tijdlijn.

Cool is dat je vaardigheden en uitrusting van de Prins kan aanpassen zoals in God of War, dat dient als primaire inspiratiebron. Het spel zou onthuld worden op de PlayStation Meeting met een geplande release in 2021 voor zowel current-gen als next-gen.

Zoals je kan zien, komt het gerucht van beide Reddit-gebruikers tamelijk goed overeen. Dat er effectief een nieuwe Prince of Persia op de planning staat, lijkt ons dan ook zeer waarschijnlijk. Opvallend genoeg zegt Donato_Andrea wel dat-ie geen details meekreeg van een nieuwe Splinter Cell. Dat gerucht is dus niet bevestigd noch ontkend.

Uiteraard is het ook frappant dat dit de zoveelste keer is dat een PlayStation Meeting wordt vermeld. Waarom Sony het evenement nog steeds niet heeft aangekondigd, blijft echter een raadsel.

REACTIES (1)

  1. Get listed >>William A Brachvogel, DDS >>a Health and Medical biz in Boulder Colorado.
    https://bouldersmiledesign.com/

Een reactie achterlaten