fbpx

Sony verlaagt budgetten voor ontwikkeling PlayStation VR2-games

PSVR2

Met Sony’s stiefmoederlijke behandeling van de PlayStation VR2, is het geen verrassing dat het toestel niet zijn volle potentieel benut. Het einde van de headset lijkt nu echter duidelijk in zicht, want Sony zou de financiering voor zijn PS5 VR-headset sterk afgezwakt hebben.

Het nieuws is afkomstig van Android Central. De website kreeg van anonieme bronnen te horen dat het ontwikkelingsbudget voor PlayStation VR2 nog zeer beperkt is. Er zouden slechts twee first-party titels in de maak zijn voor de headset.


De PS VR2 lanceerde begin 2023, maar kreeg een beperkte first party ondersteuning. Buiten Horizon: Call of the Mountain en Gran Turismo 7 bleef de PlayStation VR2 vooral overeind door third-party ontwikkelaars.

Talloze gamers hadden verwacht dat de recent aangekondigde PS5 exclusive Astro Bot een VR-luik zou krijgen, maar regisseur Nicolas Doucet gaf toe dat dat nooit het plan was.

Dat Sony de ondersteuning voor PS VR2-games zou terugschroeven was te verwachten. Begin dit jaar zette Sony de productie van de PS VR2 al op pauze wegens te lage verkoop en te grote voorraad.

Natuurlijk is het geen reden om je PlayStation VR2 meteen op te bergen. Er zijn nog verschillende coole titels in ontwikkeling. Zoals de coole adventure game Behemoth van Skydance en Metro Awakening. Ook krijgt Sony’s headset in augustus een pc-adapter.

Een reactie achterlaten