fbpx

Sony brengt in augustus PC-adapter voor PlayStation VR2 uit

PSVR2 pc

Hoewel de PlayStation VR2 een fantastische headset is, blijft het qua games relatief stil. Ook de uitgever zelf lijkt dat nu toe te geven, want hij brengt een adapter op de markt waarmee je de headset aan je pc kan koppelen.

De adapter voor PS VR2 lanceert op 7 augustus, kost €59,99 en laat je toe om alle titels van SteamVR te spelen via de headset, zoals  Half-Life: Alyx. Het enige wat ontbreekt in het doosje, is een DisplayPort kabel die compatibel is met DisplayPort 1.4. Die zal je als speler nog apart moeten aanschaffen.


Vanzelfsprekend heb je ook een pc nodig die krachtig genoeg is om VR-games te runnen. Eenmaal alles geïnstalleerd is, kan je de PSVR2 app installeren, alsook de SteamVR app, om PlayStation VR2 games te spelen op pc. Vervolgens kan je de Play Area bepalen en aan de slag gaan.

De ervaring is helaas niet zo uitgebreid als op PS5, want afhankelijk van de game, zijn HDR, headset feedback, eye tracking, adaptieve triggers en haptische feedback niet beschikbaar tijdens de gameplay op pc.

De beste manier om de PlayStation VR2 ervaring te beleven is dus nog steeds via PS5, maar via deze weg hebben spelers alvast toegang tot een heleboel extra pc-titels.

Of er goed over nagedacht is, daar valt over te discussiëren. Het gebrek aan een DisplayPort kabel is een misser. En ook is het zonde dat niet alle features van de headset benut worden op pc.

Hieronder de minimum systeemvereisten die je nodig hebt voor een optimale werking van de PlayStation VR2.

specs PSVR2 pc

Een reactie achterlaten