fbpx

Sony stopt productie PlayStation VR2 wegens te veel stock

PSVR2

Sony heeft de productie van de PlayStation VR2 op pauze gezet om de overschot aan voorraad weg te werken. De verkoop van de VR-headset heeft een flinke duik genomen waardoor Sony te kampen heeft met overschotten.

Bloomberg journalist Takashi Mochizuki kreeg het nieuws te horen van enkele bronnen die weet hadden van Sony’s plannen. Sony wil eerst zijn voorraad niet-verkochte headsets verschepen, vooraleer het aan de productie van een nieuwe lading headsets begint.


Sony had 2 miljoen stuks geproduceerd voor het eerste jaar. Alleen: na een sterke launch in februari 2023 is de verkoop niet volgens verwachtingen. Met een voorraadoverschot als gevolg.

Verrassend is dat uiteraard niet. Ondanks indrukwekkende launch titels zoals Horizon: Call of the Mountain, is er weinig first-party ondersteuning door Sony zelf. De uitgever rekent vooral op third-party ontwikkelaars en indie studio’s om de VR-headset van games te voorzien.

Hoewel er regelmatig nieuwe titels verschijnen, zijn er geen high-profile titels meer geweest sinds Arizona Sunshine 2. Ook de prijs van 599 euro ligt aan de hoge kant, waardoor spelers zich natuurlijk afvragen of een aankoop de moeite is.

Of een prijsverlaging eraan komt, is nog niet duidelijk.

Een reactie achterlaten