fbpx

Sony patent onthult next-gen PlayStation VR

Naast de PlayStation 5 is Sony ook druk in de weer met de opvolger van de PlayStation VR. En volgens een nieuw patent wordt de headset een enorme stap vooruit ten opzichte van de huidige versie. De nieuwe PlayStation VR heeft maar liefst drie ingebouwde camera’s en zou draadloos werken.

Het was techsite LetsGoDigital die het patent het eerst spotte. Het patent werd al in februari geregistreerd, maar is nu pas publiek gemaakt. LetsGoDigital is dezelfde website die eerder ook al de devkit voor de PlayStation 5 lekte.


De bijgeleverde afbeeldingen tonen een headset die maar liefst drie ingebouwde camera’s bevat. Twee vooraan en eentje achteraan. De camera’s moeten de bewegingen van de gebruiker traceren. Uiteraard blijven de LED’s, die ook het huidige model bezit, aanwezig. Zo kunnen de bewegen ook nog steeds via een externe camera gecheckt worden. Daarnaast is een ingebouwde microfoon van de partij. Op de vernieuwde controllers zou trouwens ook een camera aanwezig zijn voor een optimale tracking.

Wat beeldtechnieken betreft, wordt de headset een gigantisch upgrade. Zo vermeldt het patent een ’transparent view’. Het zou dus mogelijk zijn de voorkant van de bril doorzichtig te maken. Of misschien kunnen de camera’s aan de buitenkant je omgeving weergeven in de bril en zo verschillende augmented reality-toepassingen mogelijk maken.

Tot slot is er nog een vermelding dat de nieuwe headset volledig zou werken via Bluetooth en dus draadloos kan functioneren. Wat wil zeggen dat de headset werkt met een ingebouwde batterij.

Wie al een PlayStation VR heeft en de overstap niet wil maken, kan trouwens op beide oren slapen. Volgens het patent wordt ook de huidige headset nog ondersteund door de PS5.

 

Een reactie achterlaten