fbpx

Sony onthult releasedatum van PlayStation 5

PS5

Sony heeft eindelijk de releasedate van de volgende PlayStation-console bevestigd. In een interview met technologiewebsite Wired heeft CEO Jim Ryan bekendgemaakt dat de PlayStation 5 uitkomt in de ‘holidays van 2020’. Rond kerst volgend jaar dus. Daarnaast loste Ryan heel wat nieuwe details over de console.

Discussie over de naam is er ook niet meer. De volgende PlayStation-console heet gewoon PlayStation 5. Fysieke PS5-games worden gedrukt op 100GB optical disks die je in de optical drive kan schuiven. De PS5 dient ook als 4K Blu-rayspeler.


De user interface wordt ook stukken socialer. In de homescreen krijg je meteen te zien wat je vrienden aan het spelen zijn en welke missie of level ze op dit moment doen. Je krijgt veel meer details over hun gamesessie te zien.

De speler kan op de PS5 ook kiezen welk gedeelte van de game je downloadt en welke je behoudt. Zo kan je de singleplayer eraf gooien nadat je die uitgespeeld hebt en enkel de multiplayer behouden. Op die manier kan je opslagruimte besparen.

Ryan schept ook meer duidelijkheid over Ray Tracing. Hij bevestigt dat het niet zomaareen fix op software niveau is, maar dat er wel degelijk ray-tracing in de GPU zit. Verder benadrukt hij dat de SSD zo snel is dat er geen laadtijden meer zijn en dat ontwikkelaars dankzij een nieuwe techniek meer ruimte zullen hebben voor data.

Tot slot kreeg de interviewer van Wired ook de nieuwe controller in zijn handen. Hij heeft veel weg van de DualShock, maar dan met verfijnde triltechnologie en adaptieve triggers waardoor je de spanning beter voelt. Zo zal een shotgun anders aanvoelen dan een machinegeweer, asfalt anders dan rotsige ondergrond en kunnen devs bijvoorbeeld beter het gevoel van een pijl en boog overbrengen. De controller had ook een extra ronde aansluiting – waarschijnlijk voor een microfoon of headset – maar daarover wou Sony nog niet uitweiden.

Verder gaf Sony nog mee dat Ghost of Tsushima wel degelijk naar PS4 komt en ondanks de geruchten niet gepland staat voor de PS5.

REACTIES (1)

  1. DJ_Alfist

    Vandaag al kunnen bestellen bij men lokale GM. Kijk er al enorm naar uit, want het is altijd speciaal als er een nieuwe console uitkomt.

Een reactie achterlaten