fbpx

‘PS5 en Xbox Series komen mid november en kosten €499’

Next Gen

Dat november de maand bij uitstek wordt om een next-gen console op de kop te tikken, wordt zo stilaan zeker. Steeds meer stemmen gaan op dat de next-gen consoles midden november verschijnen en €499 kosten. Het is analist Roberto Serrano die het vuur aan de lont stak met heel specifieke cijfers.

Op Twitter beweert de Italiaanse game-analist Serrano dat Microsoft de launch van de Xbox Series X stevig aan het voorbereiden is. Volgens de analist lanceert de uitgever zijn console op 6 november voor zo’n 499 euro. Opvallend is dat die release voorafgegaan wordt door die van de Xbox Series S. Volgens Serrano zou de goedkopere Xbox als droppen op 5 november voor 299 dollar. Merk wel op dat Serrano die prijs doorgeeft via een extra tweet.


Wat de PlayStation 5 betreft, pint Serrano de release vast op 13 november. De versie met Blu-ray lezer zal 499 euro kosten, terwijl de digitale versie 100 euro goedkoper is.

Uiteraard zijn deze prijzen en releasedata niet officieel bevestigd, maar toegegeven: ze zijn erg plausibel. Microsoft kondigde officieel aan dat de Xbox Series X in november lanceert. Dat die zal worden bijgestaan door een goedkopere model genaamd Xbox Series S is ook zo goed als zeker. Sony houdt de lippen stijf op mekaar wat de releasedatum betreft. Een gelekte Fortnite bundel verklapte echter dat zowel de PS5 als de Xbox Series X reeds op 17 november beschikbaar zullen zijn.

Uiteraard zit er wel een tendens in alle geruchten. We kunnen er allicht wel vanuit gaan dat beide next-gen consoles vanaf november in de rekken liggen.

Een reactie achterlaten