fbpx

Xbox Series X lanceert in november

De kogel is door de kerk. Microsoft heeft via een nieuwe blogpost bekendgemaakt dat de Xbox Series X in november lanceert. Een specifieke datum maakte Microsoft nog niet bekend.

Om fans warm te maken voor de console lijst Microsoft enkele kenmerken van de Xbox Series X op. Daartoe behoren onder meer Direct X Raytracing, framerates van 120 fps, betere laadtijden, Quick Resume voor games en meer.


En hoewel er geen Xbox exclusives zullen zijn bij de launch – Halo Infinite schuift immers door naar 2021 – zijn er volgens Microsoft voldoende aandachtstrekkers. Zo zullen er nog zeker 50 grote titels verschijnen voor de Xbox Series X, gaande van Assassin’s Creed Valhalla tot Gears Tactics en Watch Dogs: Legion.

Daarnaast zijn er tal van titels in de maak voor de console. Denk maar aan horrorgame The Medium, Scorn, Tetris Effect: Connected en meer. Er worden ook zo’n 40 current-gen titels geoptimaliseerd voor de console, waaronder Destiny 2, Forza Horizon 4, Gears 5 en meer.

Microsoft maakte al eerder bekend dat ook de Xbox Games Pass vanaf launch naar de console komt.

Alleen blijft de PlayStation 5 natuurlijk een hete adem in de nek van de Xbox Series X. Als Sony’s console wel AAA-exclusives kan voorschotelen bij de launch, kan dat wel eens lastig zijn voor Microsoft…

Een reactie achterlaten