fbpx

Sony werkt aan filmversie van Demon’s Souls

demon's souls PS5 review

Op internet circuleert een opvallend nieuw gerucht uit de stal van Sony. Zo zou er een filmversie in de maak zijn van Demon’s Souls. De game volgt daarmee in de voetsporen van Uncharted, The Last of Us en Twisted Metal, gameseries waar officieel een live-action film van aangekondigd is.

De vraag is natuurlijk of de info betrouwbaar is. Het nieuws is afkomstig van website WeGotThisCovered, die de informatie van een betrouwbare, maar geheime bron ontvangen heeft. Begin dit jaar liet Sony Pictures al vallen dat het maar liefst aan 10 verschillende film- en tv-series die gebaseerd zijn op gamefranchises. Dit zou er wel eentje kunnen zijn.


Het project zou bovendien al een eind ver staan: de eerste versie van het script is er al. De film zou het verhaal vertellen van een verdoemd koninkrijk dat overrompeld wordt door demonen, nadat de koning een oud kwaad ontwaakte dat bekendstaat als The Old One. Zeer vergelijkbaar met de game dus.

Meer info is er niet. Mocht het gerucht kloppen, dan kijken wij eerlijk gezegd wel uit naar de film. Vooral als de monsters er even geweldig uitzien als in de PS5-remake van de game. Een episch dark fantasy avontuur op het witte doek? Laat maar komen!

Voor 2023 moet je de Demon’s Souls-film zeker niet verwachten. Sony Pictures stelde immers de Uncharted-film met Tom Holland uit naar 2022, ook al is-ie zo goed als klaar.

Een reactie achterlaten