fbpx

PlayStation 5 verkoopt dubbel zoveel als Xbox Series X/S

PS5 Xbox Series X

Ondanks de productieproblemen doen de PS5 en Xbox Series het niet slecht. Welke next-gen console momenteel op kop staat wat verkoop betreft? De PlayStation 5. Sony’s console vloog sinds launch meer dan dubbel zo vaak over de toonbank als de Xbox Series X/S van Microsoft.

Het nieuws komt van het Britse onderzoeksbureau Ampere Analysis. Volgens het onderzoek haalde de PS5 in het eerste kwartaal van 2021 een ruime voorsprong op de Xbox Series X/S.


Sony had van beide versies van de PS5 samen (de digitale en die met schijflezer) tegen het einde van maart zo’n 2,83 miljoen exemplaren verkocht. Dat is meer dan het dubbele van de Xbox Series-consoles, waarvan Microsoft er slechts 1,31 miljoen exemplaren van verkocht.

Het bureau zegt er ook bij dat het grote verschil in verkoopcijfers niet zozeer een indicatie is van de effectieve vraag naar een specifieke console. Het verschil zou eerder te maken hebben met de problemen bij de productie. Door de schaarste van beide consoles, zouden consumenten kiezen voor het toestel dat het eerste voorhanden is.

Het verschil in verkoopcijfers betekent volgens Ampere ook niet dat het grotere marktaandeel van Sony in de toekomst hetzelfde zal blijven.

Welke vaart het loopt, zullen we natuurlijk moeten zien. Al is het zeker dat Sony en Microsoft hun best doen om zoveel mogelijk consoles te produceren, om zo aan de vraag van de consument te voldoen. Maar aangezien die zo enorm is en het wereldwijde tekort aan halfgeleiders aanhoudt, voorspelt Sony nog zeker voorraadproblemen tot 2022.

Heb jij al een next-gen console kunnen bemachtigen?

Een reactie achterlaten