fbpx

Sony: “PlayStation 5 schaarste blijft aanhouden tot 2022”

PS5 review 7

De PlayStation 5 is al sinds launch bijzonder moeilijk te verkrijgen en daar komt voorlopig geen verandering in. Sony verwacht dat de schaarste nog zeker tot 2022 zal aanhouden. Dat komt vooral door het nijpend tekort aan onderdelen om de console te bouwen.

Het grote probleem is het wereldwijde tekort aan halfgeleiders, goedkope componenten die in zo goed als alle technologische sectoren gebruikt worden. Door tijdelijke storingen in de productie ervan kan Sony niet de vooropgestelde PS5-aantallen produceren.


Sony probeert ondanks het tekort de productie van de PS5 op te voeren, maar stoot daarbij op een tweede probleem: de vraag naar de PS5 is te groot. Net door corona is de vraag naar electronica in de entertainmentsector enorm gestegen.

Daarom schat Sony, volgens een nieuw artikel van Bloomberg, de mogelijkheid om het tekort op korte tijd weg te werken somber in. Sony’s financiële directeur Hiroki Totoki zei tijdens de presentatie van de laatste financiële cijfers het volgende:

“Zelfs als we de productie opdrijven en volgend jaar veel meer PS5-consoles kunnen maken, dan nog zullen we de vraag niet kunnen bijhouden. Gezien ons marktaandeel en onze reputatie, denk ik niet dat de vraag naar de PS5 snel zal afnemen.”

Sony maakte eerder wel bekend dat het zo’n 14,8 miljoen consoles wilde maken voor het aankomende fiscale jaar (dat in april van start ging). Of dat ook lukt, valt natuurlijk nog te zien. Dat gezegde zijnde, is Sony ook een hardware redesign voor de PlayStation 5 aan het bekijken.

In ieder geval kende PlayStation 5 wel de grootste console-launch ooit. In de eerste maanden verkocht Sony immers al 7,8 miljoen stuks. Of dat mooie liedje blijft duren, zal natuurlijk afhangen van de beschikbaarheid van componenten.

Een reactie achterlaten