fbpx

‘PlayStation 5 Pro lanceert eind 2024’

PS5 Pro

De geruchten over een nieuwe PlayStation 5 console steken opnieuw de kop op. Zo zou Sony werken aan een nieuwe PS5-versie met afneembare disc drive, maar ook aan de krachtigere PlayStation 5 Pro. Gamejournalist en betrouwbare leaker Tom Henderson laat weten dat die gepland staat voor eind 2024.

Henderson schrijft op insidergaming.com dat hij met 100% zekerheid kan zeggen dat de PlayStation 5 Pro in ontwikkeling is. De specs van de console kan Henderson nog niet verklappen, al beweert hij wel dat de eerste dev kit prototypes in de komende maanden naar first-party studio verzonden worden. Third-party developers krijgen de dev-kit dit najaar toegestuurd.


Sony zou de PlayStation 5 Pro eind 2024 willen releasen – onder voorbehoud. Voor die console in de rekken ligt, zou Sony echter nog talloze andere hardware lanceren. Denk maar aan Project Leonardo (de controller voor gamers met een beperking) en de PS5 met afneembare disc drive.

Daarnaast is er nog een nieuwe PS5 headset en zelfs in-ear gaming oortjes. En vergeet vooral de Q Lite niet, de handheld waarmee je PS5-games kan streamen via Remote Play.

Klinkt allemaal cool, al zijn wij toch vooral benieuwd naar de PlayStation 5 Pro. Het gerucht deed immers al de rond dat de uitgever dubbel wil inzetten op ray tracing.

Sony zou een eerste deel van de nieuwe hardware officieel onthullen tijdens een nieuwe PS5 showcase die voor 8 juni plaatsvindt.

Een reactie achterlaten