fbpx

‘Overname Activision zal concurrentie tussen Microsoft en Sony niet verminderen’

CoD

De Britse overheid heeft zijn mening over de Microsoft-Activision deal van 68 miljard dollar bijgeschaafd. Zo is de marktwaakhond van mening dat de concurrentie tussen Sony en Microsoft ‘niet significant’ zal afnemen als de overname doorgaat.

De Britse Competition & Markets Authority (CMA) maakte bekend dat het zijn voorlopige conclusie heeft aangepast na nieuwe aangeleverd onderzoeksmateriaal. Hoewel de economische waakhond oorspronkelijk van mening was dat Call of Duty als Xbox-exclusive te winstgevend zou zijn voor Microsoft en dus nadelig voor Sony, geeft nieuwe data aan dat de overname in realiteit enorm verlieslatend zou zijn voor Microsoft.


Om die reden is de CMA nu van mening dat de overname van Activision door Microsoft de concurrentie in de consolemarkt niet zal verminderen. Vooral omdat Microsoft serieuze verliezen zal lijden wanneer het Call of Duty van PlayStation-consoles weghoudt.

Wat cloud gaming betreft, blijft het standpunt van de CMA echter ongewijzigd: de overname zal Microsoft een grote voorsprong geven op dat vlak. De uiteindelijk conclusie van de Britse waakhond wordt eind april bekendgemaakt.

Allicht heeft het nieuwe standpunt van de CMA veel te maken met de bereidheid van Microsoft om een 10 jarencontract te sluiten met Sony. Daarbij zou Call of Duty de komende 10 jaar nog naar PlayStation-consoles komen. In die tijd kan Sony volgens Microsoft zijn eigen Call of Duty-rivaal ontwikkelen.

Sony wil voorlopig niet ingaan op de overeenkomst, want de uitgever wil niet dat Microsoft na 10 jaar van Call of Duty een Xbox-exclusive zal maken.

Een reactie achterlaten