fbpx

Microsoft: ‘Sony heeft 10 jaar om Call of Duty rivaal te maken’

Call of Duty

De rivaliteit tussen Microsoft en Sony kent ongeziene hoogtes. In de strijd om Activision Blizzard laat Microsoft weten dat Sony na de overname 10 jaar de tijd heeft om zelf een alternatief voor Call of Duty te ontwikkelen. En da’s volgens Microsoft ruim voldoende.

Microsoft probeert nog altijd de de Britse en Amerikaanse overheid te overtuigen om de overname van Activision Blizzard goed te keuren. De overheden hebben echter hun twijfels: als Activision Blizzard in handen komt van Microsoft, zou dat volgens onderzoek leiden tot ongelijke concurrentie en dat is nadelig voor de consument.


Om de overname te verzachten, stelt Microsoft voor om Call of Duty de komende 10 jaar naar PlayStation-consoles te brengen. Volgens de uitgever zou Sony daarmee tijd genoeg krijgen om een alternatief te ontwikkelen voor Call of Duty.

Volgens Sony is dat gewoonweg een onbegonnen zaak: Call of Duty vervangen is ondenkbaar gezien het gaat om ‘een AAA-titel zonder rivaal’. Sony is van mening dat de beschikbaarheid van Call of Duty ook de keuze van console bepaalt. Bovendien zijn spelers volgens Sony zo trouw aan Call of Duty, dat een concurrent maken helemaal niets zal uithalen. Zelfs al heeft een studio er het budget voor.

In april geeft de Europese onderzoekscommissie haar verdict. Volgens Reuters zal Europa de overname goedkeuren. En dat zou wel eens invloed kunnen hebben op de Britse en Amerikaanse overheid.

Een reactie achterlaten