fbpx

Amerikaans stadje wil geen Pokéstops meer

Pokemon Go north carolina

Onlangs plaatste Saoudi-Arabië een verbod op het spelen van Pokémon Go en het ziet ernaar uit dat ook de Amerikaanse staat North Carolina dezelfde richting uitgaat. Verschillende bestuursleden van de stad Rocky Mount zijn namelijk ongerust dat spelers op ‘onveilige plaatsen’ zoeken naar Pokéstops en Gyms.

Hoewel er nog geen incidenten gebeurd zijn, wil het bestuur vermijden dat Pokémonjagers op onveilige plaatsen als waterzuiveringsinstallaties, elektriciteitsstations en dergelijke gaan zoeken. Michael Baughn, risk manager van de stad, had het volgende te zeggen:


“Toen het spel verscheen, was er geen enkele mogelijkheid voor ons om feedback te geven over de locaties van Gyms en Pokéstops. En toch zijn veel van die locaties niet veilig voor het publiek.”

Om die reden heeft het stadsbestuur van Rocky Mount gevraagd om 134 adressen uit de game te verwijderen. Vreemd genoeg gaat niet alleen om onveilige plaatsen, maar ook parken, musea, sportcentra en meer. Baughn legt uit:

“Als wij zelf de locaties van Pokéstops konden bepalen, zou dat de stad veel goed doen. Maar met de situatie zoals ze nu is, kunnen we niet waakzaam genoeg zijn.”

Wat denken jullie? Heeft de man een punt? Of is het simpelweg een slim excuus om Pokémon Go te verbannen? Het is namelijk niet de eerste keer dat mensen boos zijn op Pokémon-jagers voor het betreden van privé-eigendom.

Een reactie achterlaten