fbpx

Pokémon fan wandelt 1800 km om zeldzame Pokémon te vangen

pokemon pokewalker 1800 km

Een Pokémon fan heeft zo’n 1800 km gewandeld om een zeldzame Pokémon te vangen. De Amerikaan deed dat niet via Pokémon GO, maar wel met een Pokéwalker, een gadget dat in 2009 samen met Pokémon HeartGold en SoulSilver verscheen.

De Pokéwalker was eigenlijk de voorloper van Pokémon GO zonder GPS-tracking. Je aantal stappen werd omgezet in zogenaamde ‘watts’. Om 1 watt bij elkaar te sprokkelen, moest je zo’n 20 stappen zetten. Zoals in Pokémon GO, kom je tijdens het wandelen dan ook allerlei Pokémon tegen, die je kan vangen.


Om de laatste virtuele zone in het spel te ontgrendelen, had Redditor Ryguy55 zo’n 100.000 Watts nodig, omgerekend zo’n 2 miljoen stappen. Eenmaal hij de mijlpaal bereikt had, gaf het spel hem de kans om de zeldzame Spiritomb te vangen. En dat heeft hij ook gedaan.

In totaal zette de speler de afgelopen 3 jaar maar liefst 2.234829 stappen, goed voor zo’n 1800 km. Een stevige prestatie, waarmee zijn Pokémon-reis erop zit. Misschien kan hij nu overstappen op Pokémon Go?

I’ve been taking my Pokewalker on my weekly hikes for over 3 years and finally after over 1,000 miles unlocked the final area and caught the final Pokemon, Spiritomb!
byu/Ryguy55 inpokemon

 

Een reactie achterlaten