fbpx

Amerikaanse agenten negeren overval om Snorlax in Pokémon GO te vangen

Pokémon Police

Opvallend nieuws uit de Verenigde Staten. In Los Angeles werden twee agenten ontslagen voor het spelen van Pokémon GO tijdens de diensturen. De agenten negeerden een overval om een zeldzame Snorlax te vatten.

Hoewel de feiten al dateren van 2017, kwam de zaak nu pas voor de rechter. Toen de feiten gebeurden, hadden agent Lozano en agent Mitchell samen ongeveer 28 dienstjaren. Ze werden veroordeeld voor het negeren van een oproep voor een overval op een lokaal warenhuis. De agenten negeerden de oproep omdat ze met de patrouillewagen op weg waren om een Snorlax in Pokémon GO te vangen.


De agenten dachten dat ze ermee weg konden komen, maar hun acties werden gefilmd door de dashcam in de patrouillewagen. Uit het opgenomen gesprek (via Kotaku) bleek duidelijk dat beide agenten op hun smartphone Pokémon aan het vangen waren tijdens hun patrouille door de straten van Crenshaw, een ruige buurt in LA.

Nadat de ene agent zijn Snorlax had gevangen, reden ze nog verder rond om een Togetic op te sporen. Na 20 minuten keerden ze terug naar de plaats van de misdaad. Toen ze ermee geconfronteerd werden, probeerde het duo zich nog met smoesjes te redden. Beide agenten werden op staande voet ontslagen.

Lozano en Mitchell zijn in beroep gegaan, aangezien het gebruik van het beeldmateriaal van de dashcam volgens hen een schending is van de privacy tussen collega’s. De klacht werd verworpen.

Je ziet maar, ook de lange arm der wet speelt graag met virtuele beestjes.

Een reactie achterlaten