fbpx

Microsoft toont indrukwekkende demo van Pokémon Go via HoloLens

Microsoft en ontwikkelaar Niantic Labs hebben een proof of concept demo gedropt van Pokémon GO op de HoloLens 2. De Augmented Reality bril zorgt ervoor dat je je favoriete pocket monsters kan vangen in de echte wereld. En dat ziet er allemaal best indrukwekkend uit.

De demo begint vrij simpel. Zo demonstreert Niantic Labs CEO John Hanke hoe hij zijn Pikachu enkele berries geeft via de HoloLens. Om daarna zijn collega uit te dagen voor een Pokémon-gevecht. Oké, dat gevecht komt niet in beeld, al zijn de mogelijkheden van augmented reality wel behoorlijk interessant.


De demonstratie was trouwens onderdeel van een presentatie over Microsoft Mesh, een nieuw mixed reality platform dat Microsoft aan het ontwikkelen is. Terwijl Sony volop inzet op VR en recent nog de PS VR 2 officieel bekendmaakte voor PS5, richt Microsoft zijn pijlen op AR.

Natuurlijk rest de vraag of Pokémon Go er in werkelijkheid ook zo cool zou uitzien. Allicht is er wat werk nodig om alles zo vloeiend mogelijk te integreren, maar de huidige technologie biedt toch behoorlijk wat opties.

Een reactie achterlaten