fbpx

Saoudi-Arabië verbiedt Pokémon Go

De hoge geestelijken van Saoudi-Arabië hebben een fatwa (religieuze wet) vernieuwd dat burgers wijst op de gevaren van Pokémon. Daarmee is het spelen van de immens populaire app Pokémon Go verboden in dat land.

De eerste arrestaties zijn al een feit: drie mannen werden in de boeien geslagen op de luchthaven in Jizan. Volgens het officiële statement van de politie waren de kerels illegale foto’s aan het nemen op de parkeerplaats van de King Abdullah luchthaven.


De fatwa is niet nieuw: het verbod werd al in 2001 ingevoerd toen Pokémon nog met kaarten gespeeld werd. Het kaartspel zou de ondeugden van gokken aanmoedigen en zou daarnaast ‘verboden afbeeldingen‘ en zelfs heiligschennende symbolen bevatten. Volgens sheikh Saleh al-Fozan, een lid van de ultraconservatieve raad van geestelijke senioren, zou Pokémon Go exact hetzelfde doen als het kaartspel.

De sheikh verklaart dat een zespuntige ster in de game verwijst naar het jodendom en dat driehoekige vormen geassocieerd kunnen worden met de vrijmetselaars. Daarnaast staan kruistekens symbool voor het christendom en hebben andere symbolen te maken met polytheïsme.

Verder zegt de clerus van Saoudi Arabië ook dat ouders Pokémon Go gebruiken om hun kinderen te straffen en te belonen, terwijl ook volwassenen gewaarschuwd worden om geld niet te vergokken met de game.

Niet alleen Saoudi-Arabië, maar ook de rest van de islamitische wereld is sterk gekant tegen het vangen van Pocket Monsters. Abbas Shouman, adjunct-directeur van een islamitisch instituut in Egypte, stelde dat Pokémon Go schadelijk is voor de bevolking, omdat ze hun besef van realiteit kunnen verliezen. Volgens de man dringen ze als gekken binnen op openbare plaatsen als moskees, kerken en veel meer om er Pokémon te vangen.

REACTIES (1)

  1. StraightOuttaBelgium

    Wat een uitspraken… Ze zouden beter wat minder lang aan de shisha hangen, dat hun geesten niet zo bezoedeld zijn.

    Is gewoon een leuk spel gemaakt om de mensen plezier te bezorgen. Bende azijnpissers, achter alles moeten ze wel iets zoeken.

Een reactie achterlaten