fbpx

Microsoft: ‘Sony betaalt ontwikkelaars om games niet naar Game Pass te brengen’

console wars

Microsoft heeft Sony ervan beschuldigd ontwikkelaars te betalen, zodat ze hun games niet toevoegen aan de Xbox Game Pass. Op die manier zou Sony de groei van de Xbox service proberen te verhinderen. Dat beweer Microsoft althans in een nieuw opgedoken document.

De statements van Microsoft komen er nadat Sony bezorgdheid uitte over de overname van Activision door Xbox. Sony vreest dat Call of Duty daardoor een Xbox exclusive zal worden. Met als gevolg dat tal van gamers van console zullen veranderen omdat de shooter volgens Sony geen gelijkwaardige concurrent heeft in de game-industrie.


Microsoft claimt nu in het document dat het indiende bij de Braziliaanse overheid dat Sony’s bezorgdheid over de mogelijke exclusiviteit van Activision games niet consequent is. Volgens Microsoft is Sony bang van de Xbox Game Pass omdat het zijn marktpositie op lange termijn zal bedreigen.

Sony wil daarom de groei van de Xbox-service remmen en betaalt ontwikkelaars om hun game van Game Pass te houden. Concrete voorbeelden geeft Microsoft niet. Volgens The Verge zou Microsoft doelen op bepaalde clausules in contracten die verbieden dat ontwikkelaars hun games zowel naar PlayStation Plus als Xbox Game Pass brengen.

Sony heeft nog niet gereageerd op de uitspraak.

Een reactie achterlaten