fbpx

Insomniac Games doorbreekt stilte over cyberaanval

insomniac games hack.jpg

Ontwikkelaar Insomniac Games heeft voor het eerst een statement gelost sinds de desastreuze cyberaanval op de studio. Ransomware groep Rhysida hackte de ontwikkelaar en wist zo’n 1,3 miljoen bestanden te stelen, goed voor zo’n 1,67 TB aan data.

De gestolen data bevatte allerlei info van Insomniac’s toekomstige releases, maar ook vertrouwelijke info zoals personeelsgegevens. Rhysida publiceerde zo’n 98 van de data, nadat Insomniac Games weigerde om 2 miljoen dollar losgeld te betalen.


Ook Insomniac Games heeft nu eindelijk zelf gereageerd. De studio omschrijft het als het meest emotionele en verontrustende wat de werknemers van de studio ooit is overkomen.

De studio is is boos en teleurgesteld. Niet alleen omdat veel details van Marvel’s Wolverine zijn gelekt, maar ook heel wat persoonlijke informatie van werknemers en andere medewerkers.

De PlayStation Studio dankt tegelijk ook alle fans en andere studio voor de steun en het medeleven.

De ontwikkeling van Marvel’s Wolverine zal volgens Insomniac Games echter geen vertraging oplopen door de hack. De actiegame wordt op ambitieuze wijze verder ontwikkeld en zal verschijnen zoals gepland. Wat volgens de gelekte informatie eind 2026 wordt.

Een reactie achterlaten