fbpx

Insomniac gehackt: alle PS5-games van komende 10 jaar gelekt

insomniac games wolverine leak

Het is geen goede week voor Insomniac Games: de hackers die de PlayStation studio achter Marvel’s Spider-Man 2 wilden afpersen, hebben een heleboel interne documenten online gegooid. Zo zijn alle PS5-games die Insomniac de komende 10 jaar wil uitbrengen publiek gemaakt.

Dankzij een gelekte presentatie (zie afbeelding onderaan) komen we te weten dat de studio werkt aan een onaangekondigde Venom-game, Spider-Man 3 en een X-Men game. Ook een nieuwe Ratchet & Clank staat op de planning.


Minder goed nieuws: Marvel’s Wolverine staat pas gepland voor eind 2026. Eerst komt Marvel’s Venom die een spin-off lijkt te worden van Marvel’s Spider-Man 2. Spider-Man 3 staat dan weer gepland voor eind 2028 en de X-Men game voor 2030. En erna komt een nieuwe, onbekende IP aan de beurt.

Hieronder alle releasedata op een rij:

  • Marvel’s Venom – herfst 2025
  • Marvel’s Wolverine – herfst 2026
  • Marvel’s Spider-Man 3 – herfst 2028
  • New Ratchet & Clank – herfst 2029
  • Marvel’s X-Men – herfst 2030
  • Nieuwe IP – 2031/2032

In de gehackte files (via Reddit) zijn er ook gameplayvideo’s van Wolverine te vinden en budgetteringen die onthullen hoeveel elke game kost en werkschema’s van alle interne ontwikkelingsteams bij Insomniac. Zo zien we dat er momenteel drie teams gelijktijdig werken aan Venom, Wolverine en ook al Spider-Man 3.

Vorige week geraakte bekend dat hackers een cyberaanval op de servers van Insomniac Games hadden uitgevoerd en heel wat gevoelige documenten hadden bemachtigd. Ze eisten 2 miljoen dollar van Sony en dreigden ermee de files via openbare veiling verkopen.

Insomniac leak

Een reactie achterlaten