fbpx

Hackers eisen 2 miljoen dollar van Insomniac Games

insomniac games gehackt.jpg

Insomniac Games, de studio achter de Marvel’s Spider-Man games, is het slachtoffer van een cyberaanval. De hackers eisen 2 miljoen dollar en dreigen met het online zetten van beelden van de nieuwe Wolverine-game en andere vertrouwelijke informatie.

Volgens Cyber Daily heeft ransomware group Rhysida al data gepubliceerd om te bewijzen dat ze ontwikkelaar Insomniac Games gehackt heeft. In de zogenaamde proof-of-hack zat een screenshot van Marvel’s Wolverine en artwork van andere Marvel personages die kunnen opduiken in de PS5-game.


Daarnaast bevatte de hack ook paspoortscans van het personeel, persoonlijke gegevens van stemacteur Yuri Lowenthal, interne mails en andere vertrouwelijke documenten.

De Rhysida groep dreigt ermee binnen de zeven dagen de gestolen data te publiceren als de studio niet over de brug komt met het losgeld. Het dreigt ook alle documenten online te veilen met een startbod van 50 bitcoins (of bijna 2 miljoen euro).

Sony is van de hack op de hoogte en onderzoekt de omvang van de cyberaanval. De uitgever laat weten dat er geen andere afdelingen van Sony getroffen zijn.

Ook Rockstar was dit jaar het slachtoffer van een cyberaanval waarbij meer dan 90 gameplayvideo’s van GTA 6 werden gelekt.

Een reactie achterlaten