fbpx

Hacker lekt 90+ video’s van GTA 6, eist losgeld van Rockstar

GTA 6 leak

Rockstar heeft een bewogen weekend achter de rug. Op zondagochtend gooide een hacker talloze video’s online van de testversie van GTA 6. In totaal gaat het om meer dan 90 video’s. De hacker roept nu uitgever Take-Two Interactive nu op om een deal te sluiten en zo nog meer leaks te voorkomen.

Zondag verschenen op verschillende YouTube-kanalen plots video’s van wat leek op een vroege test build van GTA 6. Zo zagen we vroege gameplay waarin onder andere een vrouwelijk personage in een shootout en achtervolging betrokken is. Uiteindelijk verschenen zondag meer dan 90 korte video’s online.


Op het moment van schrijven beweert de hacker naast 3 GB aan interne video’s ook over de broncode van GTA 6 te beschikken. Ook dreigt hij met de publicatie van talrijke Rockstar-documenten, zoals gegevens van werknemers, facturen, contracten en nog veel meer.

Ondertussen zijn verschillende Twitter-accounts opgedoken die claimen de Rockstar hacker te zijn. Dit met de bedoeling om losgeld van Rockstar te kunnen lospeuteren. Die accounts gebruiken valse afbeeldingen van zogenaamde interne documenten om te bewijzen dat zij het echt zijn.

Hoewel Take-Two alle video’s op Twitter en YouTube offline probeert te halen via copyright claims, zijn ze al talloze keren gedeeld. Ook op reddit is de GTA 6 leak een van de trending topics. In die video’s is te zien hoe een vrouwelijk personage een restaurant overvalt. Daarbij krijgt ze een beperkte tijd om klanten te gijzelen, de kassa leeg te roven en meer.

Wanneer de politie uiteindelijk aankomt, gaan het vrouwelijke personage en haar mannelijke kompaan ervandoor met een van de voertuigen, waarna ze veilig moeten ontsnappen. Hieronder alvast een montage van enkele van de video’s.

Daarnaast werden nog tal van video’s gedeeld: we zagen een stripclub, een uitje met Vice City Metro en een demonstratie van alle drive-by mechanismen. Opvallend genoeg is in een van de video’s een advertentie voor Pißwasser aanwezig. En dat bier kennen we natuurlijk allemaal van vroegere GTA-games.

Volgens de hacker zijn alle gelekte beelden afkomstig van een pre-alpha versie van de game die stamt uit 2019-2020. Een bijzonder vroege versie dus. De hacker die alle files van de Rockstar-servers in zijn bezit heeft, beweert zelfs dat GTA 6 bijna volledig af is. Ook de marketingafdeling zou al trailers en promotiemateriaal klaar hebben.

Dit moet zowat het grootste lek zijn in de geschiedenis van de game-industrie. Ongetwijfeld een nachtmerrie voor Rockstar die de plannen voor GTA 6 grondig in de war zal sturen.

Een reactie achterlaten