fbpx

God of War Ragnarok krijgt rating in Saoedi-Arabië

God of War 1

Interessant nieuws uit Saudi-Arabië. Daar kreeg God of War Ragnarok nu al een rating opgeplakt. Best vreemd, want meestal gebeurt dat dicht bij de release. Of de langverwachte sequel vroeger verschijnt dan de wereld verwacht? Dat betwijfelen we.

Een dataminer bracht al eerder aan het licht dat God of War Ragnarok voorlopig gepland staat voor een release in september. Uiteraard kan dat een placeholder zijn. Met als gevolg dat de rating hieronder, die de game trouwens een leeftijdsbeperking van 18+ opplakt, misschien kan wijzen op een vroegere verschijningsdatum.


Om een game een leeftijdsrating op te plakken moet de bevoegde instantie in theorie een speelbare versie van de game in handen hebben gehad. Op basis daarvan oordeelt het welke leeftijd de game moet krijgen. De leeftijdrating wordt gebaseerd op basis van de hoeveelheid geweld, bloot en vloekwoorden in de game.

Dat Saudie-Arabië misschien een loopje neemt met het normale keuringsproces en de game nu al een 18+ opplakt, is best aannemelijk. We weten dankzij de gameplayvideo al dat Ragnarok een brute, bloederige game wordt.

Bovendien worden de komende weken qua PS5 releases best druk. Horizon Forbidden West verschijnt op 18 februari en Gran Turismo 7 op 4 maart. Het zou best vreemd zijn als Sony er plots God of War Ragnarok gaat tussen gooien. Wij gokken dat hij pas dit najaar in de rekken ligt.

Wat denken jullie?

Een reactie achterlaten