fbpx

Gerucht: ‘Xbox exclusive Starfield komt naar PlayStation 5’

Starfield

Opvallend nieuws vanuit de Xbox-stal Starfield, de ruimte-RPG die vorig jaar exclusief voor Xbox-platformen verscheen, zou op weg zijn naar PlayStation 5. Het zou onderdeel zijn van een nieuwe strategie van Microsoft.

Volgens XboxEra komt de PS5-versie van Starfield tegelijkertijd met de Shattered Space-expansie voor de game. Die uitbreiding zou nog dit jaar moeten verschijnen.


XboxEra beweert dat het onderdeel is van een nieuwe strategie voor Xbox. Microsoft zou namelijk geïnvesteerd hebben in PS5 development kits. Wat erop wijst dat Starfield niet de enige game is die de overstap zal maken naar Sony’s console. Eerder deden al geruchten de ronde dat ook Sea of Thieves in de maak is voor PS5.

XboxEra beweert dat er verdeeldheid heerst bij Microsoft om Xbox exclusives naar PS5 te brengen. Het argument dat doorslaggevend was, is dat Microsoft uiteindelijk meer winst wil maken. En gezien de PS5 in verkoop met kop en nek boven de Xbox Series X uit steekt, is het logisch dat Microsoft voordeel heeft bij een launch van zijn games op PS5.

Als we XboxEra mogen geloven, zou Microsoft binnenkort een aankondiging doen over deze nieuwe strategie. Allicht horen we dan of bovenstaande geruchten bevestigd worden.

Wat zou jij ervan vinden om Xbox exclusives zoals Starfield, Indiana Jones en meer op PS te spelen?

Een reactie achterlaten