fbpx

Xbox exclusive Sea of Thieves mogelijk op weg naar PS5 en Switch

sea of thieves 1

Het lijkt erop dat Microsoft is van plan om de Xbox-exclusive Sea of Thieves ook naar PS5 en Nintendo Switch te brengen. Met een release op andere platformen, zou de game een veel groter publiek krijgen. Het nieuws werd gedeeld door Giant Bomb journalist Jeff Grubb.

In Sea of Thieves kan je samen met vrienden een piratenschip bemannen, schatten opgraven, teveel grog drinken en het dek onderkotsen of jezelf naar de dieperik knallen door in een kanon te kruipen. Het zorgt voor geinige avontuur in Caraïben, die je binnenkort mogelijk ook op PS5 en de Switch kan beleven.


Jeff Grubb onthulde het gerucht nadat hij opving dat Microsoft een veelgeprezen game Xbox exclusive naar andere platformen wil brengen. Omdat de reporter al in het verleden had opgevangen dat Sea of Thieves naar andere consoles zou komen, ging hij ervan uit dat het om die game ging.

Ook Stephen Totilo bevestigt die informatie. De voormalige redacteur van Kotaku, die nu voor Axios schrijft, hoorde van zijn bronnen dat Microsoft plannen had om Sea of Thieves naar PlayStation en Nintendo te brengen, mogelijk zelfs al in het voorjaar van 2024.

Het levert natuurlijk wat onduidelijkheid op. Volgens de geruchten zou Microsoft een Xbox exclusive die vorig jaar verscheen multiplatform maken. Meteen dacht iedereen aan Hi-Fi Rush, de kleurrijke actiegame van Tango Gameworks. Sea of Thieves verscheen immers al in 2020 verscheen.

Beide zijn leuke games, dus waarom niet gewoon allebei? Ook Grubb sluit een multiplatformlaunch van Hi-Fi Rush niet uit. Als de game de overstap maakt, zou dat volgens hem een teken kunnen zijn van een gewijzigde globale strategie bij Microsoft.

De Xbox-consoles verkopen immers niet zo goed, waardoor Microsoft overweegt het maken van consoles achter zich te laten en te focussen op rol als third party publisher.

Wie niet kan wachten op Sea of Thieves, kan alvast volgende maand aan de slag met Ubisofts langverwachte piratengame Skull and Bones.

Een reactie achterlaten