fbpx

Gerucht: PS5 komt in 2018 en heeft VR-integratie

Er komen alsmaar meer geruchten over de PlayStation 5. De nieuwe informatie sluit aan op de uitspraken van Marcus Sellars. Net als hem beweert Semiaccurate dat ontwikkelaars al in bezit zijn van een PS5 developer kit. De nieuwe bronnen claimen dat de console nog dit jaar verschijnt en VR-componenten bevat.

De speculaties zijn afkomstig van het platform Semiaccurate. De website lekte in het verleden correcte PS4-specificaties en legde de samenwerking tussen Nintendo en Nvidia bloot. Het eigenlijke artikel over de PS5 kan je niet lezen of je moet een abonnement hebben op de site.


Samengevat raadt de website aan om geen Xbox One X of PS4 Pro te kopen. Door de grote hoeveelheid aan developer kits lijkt een release in 2018 geen onhaalbare kaart. Ons lijkt het wel weinig waarschijnlijk aangezien Sony zijn marketing amper van de grond krijgt tegen die tijd. Toch is het niet de eerste keer dat zo’n vroege releasedatum opduikt. Een jaar geleden tipte analist Damian Thong 2018 als mogelijke optie. Andere bronnen schuiven steevast 2020 als jaar van lancering naar voren.

Interessanter zijn de specificaties die de bron aanhaalt. Net als de PS4 krijgt de console een CPU van AMD, specifiek gaat het om een aangepaste variant uit de Zen-lijn. De grafische processor (GPU) zou ook afkomstig zijn van AMD en is gebaseerd op de Navi-architectuur. Daarnaast haalt de bron aan dat alle componenten voor virtual reality nu tot de interne onderdelen behoren van de console. Een aparte processor unit zoals bij de huidige PlayStation VR wordt hierdoor onnodig.

Voorlopig is Sony nog druk bezig met kleppers als Spider-Man, God of War en The Last of Us: Part II. Toch voorzien analisten een daling in de PS4-verkoop waardoor nieuwe hardware zich binnenkort moet aanbieden. Zou jij een PlayStation 5 kopen als hij nog dit jaar verschijnt?

Een reactie achterlaten