fbpx

Gerucht: PlayStation 5 dev kits al bij ontwikkelaars

Sony is al druk in de weer met de opvolger van de PlayStation 4. Eerder bleek dat de fabrikant backwards compatibility opnieuw overweegt. Marcus Sellars, een journalist met tal van connecties, beweert dat third-party uitgevers (bijvoorbeeld Ubisoft of Activision) al in het bezit zijn van een PlayStation 5 developer kit.

De dev kits zijn vaak computers of gespecialiseerde hardware met specificaties die in de lijn liggen met de nieuwe console. Soms zijn ze niet geheel hetzelfde aangezien de consolefabrikant nog wijzigingen doorvoert. Denk maar aan Sony die pas later besliste om 8 GB GDDR5-geheugen in de PS4 te steken in plaats van 4 GB. 


De uitrol van de dev kits komt misschien iets vroeger dan verwacht. Toch moet de PlayStation 5 al enige tijd in ontwikkeling zijn. Sellars spreekt specifiek over third-party ontwikkelaars, concreet wil dit zeggen dat first-party studios zoals Naughty Dog of Santa Monica al enige tijd in bezit zijn van zo’n developer kit. Uiteraard kan het hier ook om een vroeg prototype gaan waarmee Sony nog experimenteert.

Klokkenluider Marcus Sellars is geen onbekende. De laatste maanden profileerde hij zich als een vrij betrouwbare bron. Hij sprak al over Call of Duty: Black Ops 4 nog voor het lek bij GameStop. Nog voor de officiële aankondiging vermeldde Sellars de datum van de Nintendo Direct die op 8 maart plaatsvindt. Tot slot hintte hij al naar de Switch-versies van Diablo III en Fortnite. Na de teaser van Blizzard lijkt het te kloppen dat eerstgenoemde game naar Nintendo’s console komt.

Een reactie achterlaten