fbpx

"PlayStation 5 komt sneller dan verwacht"

Met de launch van de Switch is de console-oorlog tussen de giganten Sony, Microsoft en Nintendo weer volop aan de gang. Dit najaar gooit Microsoft nog wat extra olie op het vuur met zijn nieuwe console Project Scorpio. Of dat voor Sony genoeg is om volgend jaar met alweer een nieuwe console uit te pakken? Volgens business analist Damian Thong wel.

Tijdens het analyseren van de winstcijfers van Sony en de prognoses voor de toekomst, zei Thong het volgende:


“We zien een stabiele winstgroei bij Sony door een sterke digitale verkoop en sterke first-party titels zoals Horizon: Zero Dawn. Ook het succes van de PlayStation VR met ruim 900.000 verkochte units valt niet te onderschatten.

Wij verwachten dat Sony de PlayStation 5 zal lanceren in 2018, met een kracht van 10 of meer teraflops, om die verworven fanbase te kunnen behouden.”

Volgens Thong zal Sony in 2018 door het succes van de PS4 13% meer winst maken, waardoor de financiële situatie zeer gunstig is om een nieuwe console in de markt te zetten. Natuurlijk gaat het hier slechts om een voorspelling. Hoe het zal evolueren, kan alleen de toekomst uitwijzen. Wat denken jullie? Willen jullie al volgend jaar een PS5?

Schermafbeelding-2017-03-07-om-14.07.38

REACTIES (1)

  1. Nightfire

    Eén van de grootste pluspunten van een console is dat deze enkele jaren mee gaat en toch nog alle games kan draaien die uitkomen voor het platform.
    Gaan ze te snel te grote stappen maken qua hardware, dan trekt Sony de community uit elkaar.
    Ook voor developers nadelig om voor meerdere systemen bezig te moeten. De PS4 wordt nog steeds redelijk verkocht.
    Als ze dezelfde tijd tussen PS3 en PS4 als PS5 zetten, dan zou de PS5 pas in 2020 komen. Maar goed, ik ben geen business analist.

Een reactie achterlaten