fbpx

Xbox verkocht eventjes beter dan PlayStation in Japan

Xbox japan

Microsoft heeft sinds lang een nieuwe slag thuisgehaald in Japan. Eventjes werden er meer Xbox Series-consoles verkocht dan PS5-consoles. Een mijlpaal voor Microsoft, want het is sinds de launch van de Xbox One geleden dat Microsoft Sony in zijn thuisland wist te verslaan op vlak van hardwareverkoop.

Concreet gaat het om de week van 9 tot 15 mei. De verkoopcijfers verschenen in het Japanse weekblad Famitsu (via alexaniel). Zo ging de Xbox Series S in totaal 6120 keer over de toonbank. Terwijl Sony slechts 2963 PlayStation 5 consoles verkocht.


Merk op dat het hier effectief gaat om de minder krachtige Xbox Series S die het beter deed dan de PlayStation 5. De Xbox Series X verkocht immers maar 105 exemplaren. Al kan dat liggen aan het tekort van 4K-televisies in Japan, waardoor veel mensen sneller voor het goedkopere alternatief kiezen.

Extra kanttekening bij het verhaal: het is niet duidelijk hoeveel stock er van beide toestellen beschikbaar was. Zowel Microsoft als Sony kampen immers nog steeds met een chiptekort dat de productie van de consoles vertraagt.

Microsoft mag dan wel een slag gewonnen hebben, toch blijft Sony de grote winnaar. Vorig jaar verkocht Microsoft immers slechts 95.000 Xbox Series consoles in Japan, terwijl er bij Sony 942.000 op de teller staan. De Japanse uitgever blijft dus de grote reus in de thuisbasis.

Een reactie achterlaten